Τέσσερις ημέρες χωρίς νερό στο Διάσελο!

Written By Ανώνυμος on 10 Ιουν 2011 | 17:15

Χωρίς νερό έχουν μείνει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι 250 περίπου κάτοικοι του Διάσελου του δήμου Φαρκαδόνας, εξαιτίας βλάβης στο σύστημα υδροδότησης.
Οι κάτοικοι του χωριού εκφράζουν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τα παράπονά τους, καθώς, όπως τονίζουν, δεν είναι δυνατό στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα, να υπάρχουν οικισμοί χωρίς νερό και μάλιστα, επισημαίνουν, στο Διάσελο υπάρχει ακμάζουσα κτηνοτροφία, που σημαίνει παραγωγή. Επίσης, υπογραμμίζουν κάτοικοι του εν λόγω τοπικού διαμερίσματος, στον τόπο τους παραμένει νεολαία, την στιγμή που σε άλλα τοπικά διαμερίσματα αυτή απομακρύνεται, όμως, σημειώνουν, από την πολιτεία και την ΔΕΥΑΦ δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό να παραμείνει ζωντανό το χωριό τους, αφού το σημαντικότερο αγαθό, το νερό, είναι είδος σε ανεπάρκεια εδώ και χρόνια. Επιπρόσθετα, τονίζουν κάτοικοι του εν λόγω χωριού, η έλλειψη νερού αποτρέπει εκατοντάδες συγχωριανούς τους που διαβιούν σε άλλες περιοχές της χώρας μας, να επισκέπτονται τον τόπο τους.
Κάτοικοι του Διάσελου αναφέρουν ότι κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με την λειψυδρία, ενώ όποτε λειτουργεί η υδροδότηση, δεν είναι ποτέ επαρκής και σημειώνουν χαρακτηριστικά πως πέρυσι έμειναν χωρίς νερό 30 ημέρες.
Στην ΔΕΥΑΦ χρειάζονται άτομα πλήρους απασχόλησης για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, δηλώνουν κάτοικοι και ζητάνε την άμεση επίλυση του ζητήματος με την επαρκή υδροδότηση του χωριού τους.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου (ΤΣ) Μιχάλης Τσόγκας, μιλώντας για το θέμα αυτό, τονίζει την ύπαρξη μεγάλου και χρόνιου προβλήματος στην σωστή και επαρκή υδροδότηση του Διάσελου και ενημερώνει πως σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΦ έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία με ιδιώτη κάτοχο πομώνας στην Βερδικούσα του ν. Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί νερό στο χωριό, διαδικασίες προχωρούν κανονικά.
Όσον αφορά την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί τώρα, ο κ. Τσόγκας τονίζει πως ο χαλασμένος ηλεκτροκινητήρας που έδινε ενέργεια στην αντλία μεταφοράς νερού, αντικαθίσταται σύντομα, οπότε εντός της εβδομάδας θα επανέλθει η υδροδότηση. Το ζήτημα προέκυψε εξαιτίας βλάβης στον κινητήρα μεταφοράς νερού και στο ότι ζημιά υπέστη και ο ανταλλακτικός κινητήρας που τοποθετήθηκε , σημειώνει ο κ. Τσόγκας, συμπληρώνοντας πως στο σύστημα ύδρευσης χρειάζονται πολλές επεμβάσεις, για τις οποίες γίνονται ενέργειες να πραγματοποιηθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου