Παραβιάζοντας αυτοκίνητα με ένα Android κινητό. Απίστευτο και όμως αληθινό....

Written By Homosapien on 20 Αυγ 2011 | 01:30

Αξιότιμοι κλέφτες αυτοκινήτων: αν θέλετε να κλέψετε ένα αυτοκίνητο αφήστε το λοστό  και να πάρτε ένα Android κινητό(αν δεν έχετε ήδη!!!)....
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, δύο εργαζόμενοι σε μια εταιρεία έρευνας σχετικά με την ασφάλεια των διαφόρων προγραμμάτων και εφαρμογών, ανακάλυψαν μια μέθοδο με την οποία κατάφεραν να ξεκλειδώσουν και να θέσουν σε λειτουργία από απόσταση τον κινητήρα ενός Subaru Outback.

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων διαθέτουν εφαρμογές με τις οποίες μπορύν να ελεγχθούν τα αυτοκίνητα μέσω ενός κινητού τηλεφώνου.. Η Volkswagen, η Ford και άλλοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε διαφημίσεις που τονίζουν τα οφέλη της χρήσης του smartphone κινητού σας ως τηλεχειριστήριο. Με τη νέα τεχνολογία, ωστόσο, έρχονται νέοι και συχνά απρόβλεπτοι κίνδυνοι. Φανταστείτε κάποιος χάκερ να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή του αυτοκινήτου σας από απόσατση. Όχι μόνο θα μπορούσε να κλέψει το αυτοκίνητό σας, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να απενεργοποιήσει τα φρένα κατά την οδήγηση. Κάτι που κανένας δεν θα ήθελε ούτε καν να σκεφτεί ως ενδεχόμενο..

 Παρ'όλη την ανησυχητική αυτή περίπτωση, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι για θέματα ασφάλειας βρίσκονται σε εγρήγορση και ανακαλύπτουν τα ιδιαίτερα επικίνδυνα κενά ασφαλείας που υπάρχουν. Εκτός από το Subaru Outback, δεν έχουν ανακοινωθεί ονόματα άλλων μοντέλων, έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο να δώσουν την λύση.

Το ζήτημα αυτό, ωστόσο, αναδεικνύει τον ευρύτερο κίνδυνο της εικονικής τρομοκρατίας. Με αρκετή γνώση και ένα απλό τηλέφωνο Android, οι χάκερ θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε σύστημα μετάδοσης δεδομένων, όπως οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους, οι κάμερες ασφαλείας, ακόμη και μονάδες παραγωγής ενέργειας. Οι ζημιές από μια τέτοια επίθεση θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι παρ'όλη την χρησιμότητα και πρακτικότητα των smartphones, είναι ουσιαστικά μικροί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές που μπορούν να επιτρέψουν σε χάκερς να εργάζονται μακριά από τους σταθερούς υπολογιστές τους εν κινήσει.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν περισσότερες ιστορίες παρόμοιου περιεχομένου και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι οι ερευνητές και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας θα βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά τουλάχιστον από οποιονδήποτε κακόβουλο χάκερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου