Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία δεν έχει καθόλου γούστο;

Written By vicodin on 24 Σεπ 2011 | 22:55

1


Επίδειξη ισχύος ή χλεύη για τους πειναλέους του Γάγγη με το ολόχρυσο Tata Nano;

Αν δεν το έχεις ακούσει το Nano που κατασκευάζεται από την ινδική Tata, είναι το φτηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Το ταμπελάκι του λέει '' Tata Group''  που απλά είναι η ισχυρότερη εταιρία στην  Ινδία και αυτόματα μια από τις ισχυρότερες στον κόσμο αφού ουσιαστικά εμπλέκται στα πάντα. Από την ενέργεια και τις κατασκευές μέχρι ξενοδοχειακές αλυσίδες και εμπορία τσαγιού. Πρόεδρος της είναι ο 73 χρονος Ratan Naval Tata....Απ' ότι έχω ακούσει ανύπαντρος για όποια ενδιαφέρεται να κυνηγήσει την οικονομική της Νιρβάνα της. Κάτι σε  Anna Nicole Smith (αλλά στο λιγότερο αυτοκαταστροφικό) ίσως;

Το όνειρο του  Ratan- ένα από αυτά τέλος πάντων...- ήταν να φτιάξει το φτηνότερο αυτοκίνητο στον πλανήτη ως μια κινητή γη της επαγγελίας για τους δύσμοιρους συμπατριώτες του που ίσως, κάπως, κάποτε τα καταφέρουν και αποκτήσουν το πρώτο τους αυτοκίνητο.

Στα μέρη του το Nano κοστίζει γύρω στα 1.800€ . Κανονικό με τιμόνι και ρόδες είναι… Και να μην το ξέρεις βέβαια φίλε αναγνώστη, δεν χάνεις και τίποτα,  γιατί τι περιμένεις να παίρνεις με αυτά τα φράγκα; Το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά ένα υπόστεγο  με ρόδες. Μια κοσμική μετανσάρκωση για εκατομμύρια νέους ψιλοαπελπισμένους Ινδούς που ίσως καταφέρνουν να στεγάσουν στα λιποδίαιτα καθίσματα του το όνειρο τους. Άσε που το Tata έχει και ένα θέμα με τη φωτιά. Του αρέσει το φλαμπέ. Και μετά κατευθείαν στον Γάγγη για εξαγνισμό...

Αυτό που πάντως δεν έχεις ξανακούσει είναι πως η φτήνια μπορεί να καταλήξει πολύ ακριβοθώρητη αφού η Tata με αφορμή μια τελείως αλλού επέτειο των κοσμηματοπωλείων Gold Plus, που επίσης κατέχει, αποφάσισε να δημιουργήσει το ακριβότερο δυνατό Tata: ένα Nano που κοστίζει 3.4 εκατομμύρια ευρώ.

Γεμάτο με 79 κιλά χρυσό,  14 κιλά ασήμι και περισσότερες από 10.000 πολύτιμες λίθους είναι ένα συμβολικό απαύγασμα του ινδικού ευ ζην και της αδυσώπητης χλιδής στα βρώμικα στενά με τους μόσχους τους σιτευτούς. Αλλά και αφόρητα κακού γούστου.


Δες το video.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου