Έρχονται βιντεοπαιχνίδια που θα χρησιμοποιούν ολογράμματα

Written By vicodin on 21 Σεπ 2011 | 23:27

Βιντεοπαιχνίδια που θα χρησιμοποιούν ολογράμματα έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζουν μεγάλες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών. Η τεχνολογία αυτή που θα χρησιμοποιούν απο εδώ και στο εξής μεγάλες εταιρείες όπως η Sony και η Microsoft, θα επιτρέπει την τρισδιάστατη απεικόνιση τόσο των εικόνων όσο και του ίδιου του χρήστη μέσα στα όρια της οθόνης ενώ γίνεται επίσης προσπάθεια προβολής των εικόνων στους χώρους του δωματίου.

ΤΟ μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών είναι στην δημιουργία συστημάτων προβολής ολογραμμάτων μέσα στα δωμάτια, παρόμοιων με εκείνων στην ταινία "Ο Πόλεμος των Άστρων"» δήλωσε ο Γιόιτσι Γουάντα, πρόεδρος της ιαπωνικής πολυεθνικής παιχνιδιών Square Enix κατά την διάρκεια της μεγάλης έκθεσης Tokyo Games Show που γίνεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple, εφαρμόζεται ήδη μια νέα τεχνολογία που θα προβάλει τριγύρω τις τρισδιάστατες εικόνες ο έλεγχος των οποίων θα γίνεται από τους παίκτες με τα χέρια και όχι με χειριστήρια.

Η Sony μάλιστα έχει αναπτύξει ήδη αυτή την τεχνολογία. Πρόσφατα παρουσίασε μια τρισδιάστατη εικόνα ενός σκύλου καθισμένου μέσα σε ένα μαύρο δοχείο που ο θεατής μπορούσε να δει από κάθε πιθανή γωνία. Η εικόνα αυτή προερχόταν από δέσμες φωτός παραγόμενες μέσα από το δοχείο στο οποίο υπήρχε ένα δίκτυο οπτικών ινών.
Η χρήση της ολογραφικής τεχνολογίας είναι βέβαια πιο δύσκολη να εφαρμοστεί σε τηλεοπτικά προγράμματα γι’ αυτό και πρόκειται να εφαρμοστεί αρχικά από τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Για την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα έπρεπε στην περίπτωση π.χ. ενός ποδοσφαιρικού αγώνα να τοποθετηθούν τριγύρω 200 κάμερες υψηλής ευκρίνειας που θα λειτουργούν ταυτόχρονα. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στον κινηματογράφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου