«Η έλλειψη θέσεων εργασίας οδηγεί τους νέους στην ύπαιθρο»

Written By Ανώνυμος on 9 Ιαν 2012 | 13:55

Δύο νέοι καλλιεργητές μαστίχας, ενώ μαζεύουν
 το "δάκρυ" της, στα δέντρα τους, στη Χίο.
Η οικονομική κρίση έχουμε συνηθίσει, μέχρι τώρα, να συνεπάγεται απαραίτητα και κοινωνική. Όμως, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως, η New York Times, έσπευσε με θέμα της να αποδείξει ότι, η κρίση μπορεί να αποτελέσει και θετικό κίνητρο όχι μόνο, για να βγάλει ο κόσμος χρήματα, αλλά και για να αποκτηθούν σε πιο όμορφα και υγιή περιβάλλοντα, όπως αυτά της πανέμορφης ελληνικής υπαίθρου.


Ταυτόχρονα, φαίνεται να κυριαρχεί η τάση των σημερινών 30ρηδων να κάνουν «μόδα» την αποκέντρωση, πράγμα που η Αθήνα έχει τεράστια ανάγκη.

Πολλοί νέοι άνθρωποι, μην αντέχοντας να εργάζονται πολλές ώρες με χαμηλούς μισθούς, λιγότερες με ελάχιστα ένσημα ή εντελώς ανασφάλιστοι, επιλέγουν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αυτά της ελληνικής υπαίθρου και να γίνουν αγρότες, καλλιεργητές ή μικροεπιχειρηματίες.

Εκεί, ασχολούνται με την καλλιέργεια κυρίως τοπικών προϊόντων, ή και άλλων, λιγότερο γνωστών όπως είναι το ιπποφαές, τα σαλιγκάρια, το γάλα γαϊδάρου, τα σπαράγγια ή οι διάφορες ποικιλίες μανιταριών.

Με την ανεργία να αγγίζει σχεδόν το 20% στην Ελλάδα, οι νέοι της χώρας προτιμούν το «οικογενειακό» δάνειο και την πιο…βραδεία επιτυχία και τα κέρδη της, από το να παραμένουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη βλέποντας τα όνειρά τους να «τσαλακώνονται» μέρα τη μέρα.

Όπως οι περισσότεροι παραδέχονται, στην επαρχία τα όνειρα ξαναμπαίνουν στη ζωή τους, η επαγγελματική επιτυχία δεν είναι άπιαστη και η ελπίδα «αναζωπυρώνεται», δίνοντας πνοή στην καθημερινότητά τους.

από το protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου