Ο Σαμαράς αρνήθηκε να συνοδέψει τον πρωθυπουργό

Written By mati team on 19 Οκτ 2011 | 14:20

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, με το δεύτερο να ανακοινώνει την άρνησή του στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για κοινή παρουσία στις Βρυξέλλες την Κυριακή (Vid)


"Όχι"¨ Σαμαρά σε Παπανδρέου by Matsomenos

Σε συνέχεια του αρνητικού κλίματος ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, άκαρπη απέβη και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι κρατά "κλειστά τα χαρτιά δεν διαπραγματεύσεων", ενώ όπως είπε, δεν είχε καν ενημερωθεί για τις επιστολές που εστάλησαν στο ΔΝΤ.
"Όταν δύο πολιτικοί αρχηγοί πάνε μαζί στις Βρυξέλλες, σημαίνει ότι εμφανίζονται με μία ενιαία γραμμή. Εσύ τι εθνική γραμμή έχεις; Έχουμε συμφωνήσει ποτέ οι δυο μάς; Εσύ δε μπορείς να συμφωνήσεις με τους υπουργούς σου", του απάντησε ο κ. Σαμαράς.
"Θα πάω με κλειστά χαρτιά να διαπραγματευτώ; Και πως εσύ δέχεσαι να πας στις Βρυξέλλες με κάποιον που πριν από λίγο αποκαλούσες ‘συκοφάντη’;" απάντησε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: "Θα πάω στις Βρυξέλλες όπως πηγαίνω κάθε φορά για να κάνω το εθνικό μου καθήκον, αλλά όχι μαζί σου".
Μόσιαλoς: "Ο κ. Σαμαράς αναζητά άλλοθι"
Η πρόταση για κοινή παρουσία στις Βρυξέλλες, δεν έγινε σήμερα, αλλά κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο αρχηγών, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μόσιαλος, "o κ. Σαμαράς, με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού.
Ο Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τον ενημέρωσε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως διεθνώς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σήμερα απάντησε αρνητικά.
Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της".
Άκαρπη η συνάντηση των δύο αρχηγών
Κανένα σημείο σύγκλισης δεν υπήρξε μεταξύ τους, ούτε κατά τη συνάντησή τους χθες Τρίτη, με τον πρόεδρο της ΝΔ, να ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά, με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί και επιβεβαιώνει το "κακό" κλίμα της συνάντησης.
Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε στο βίντεο λακωνικός και οργισμένος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι "βρίσκεται σε πανικό" και ότι "καθυβρίζει τους πάντες".
"Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών, πήγα και άκουσα τον πρωθυπουργό, αλλιώς μετά το σημερινό, απίστευτο υβρεολόγιο του εναντίον της παράταξης και εναντίον μου δεν θα πήγαινα καθόλου".
"Το ποιος τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο. Με κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται για την ενότητα του ελληνικού λαού θα είχα πολλά να πω. Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτα", είπε χαρακτηριστικά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου