Ζητούν από τη Φανή Χαλκιά πίσω τη σύνταξη της γιαγιάς της!

Written By mati team on 11 Οκτ 2011 | 16:50

Τη σύνταξη που είχε δώσει πριν δυο χρόνια στη γιαγιά της, ζήτησε η εφορία από την χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας Φανή Χαλκιά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η γνωστή αθλήτρια το κράτος απευθύνθηκε σε εκείνη για να εισπράξει την αποζημίωση μιας εβδομάδας που είχε δοθεί με την σύνταξη της γιαγιάς της, η οποία απεβίωσε πριν δύο χρόνια.

“Η κατάσταση είναι αστεία έχει έρθει ένα χαρτί που λέει ότι πρέπει να επιστρέψω κάποια χρήματα, από αυτά που είχαν δώσει στην γιαγιά μου ως για να περάσει τον μήνα του Αυγούστου, που πέθανε. Το κράτος είχε προπληρώσει τη σύνταξη του μήνα και επειδή η γιαγιά μου έφυγε πριν το τέλος του, πρέπει να επιστρέψω τα χρήματα για τις λίγες εκείνες μέρες”, είπε χαρακτηριστικά η Φανή Χαλκιά στην εκπομπή “Ραδιουργίες εκ προ μελέτης” του “Ιόνιον FM'.

Η οικογένεια της Φανής Χαλκιά είχε σπεύσει από την πρώτη στιγμή να δηλώσει τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας, οπότε διεκόπη άμεσα και η παροχή της σύνταξης. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, οι συνταξιούχοι προπληρώνονται τις συντάξεις τους για τον επόμενο μήνα και δεν τις λαμβάνουν στο τέλος.

Έτσι λοιπόν, το ελληνικό κράτος συμπέρανε ότι από την στιγμή που η γιαγιά πέθανε στις 24 Αυγούστου, δεν δικαιούται τα χρήματα της σύνταξης που προπληρώθηκε για το διάστημα από εκείνη την ημέρα ως και το τέλος του μήνα και πρέπει να τα επιστρέψει. Γι' αυτό απευθύνθηκαν στην Φανή Χαλκιά ζητώντας της να καταβάλει το ποσό των 150 ευρώ που μένουν από τις 24 Αυγούστου (σ.σ. που πέθανε η γιαγιά της), ως τις 31 Αυγούστου για να τελειώσει ο μήνας.
από το tlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου