Το «όχι» των Ελλήνων στους Γερμανούς μέσα από ένα γήπεδο

Written By Αυγή on 20 Οκτ 2011 | 16:33


Ενας ιππότης με ερυθρόλευκη σημαία ο οποίος καταφέρνει ένα καίριο χτύπημα στη Γερμανία ήταν ζωγραφισμένος στο τεράστιο κορεό που ξεδίπλωσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού που παρακολούθησαν τον αγώνα με τη Ντόρτμουντ από τη θύρα 7 του Καραϊσκάκη.....

Το απίθανο πανό είχαν σχεδιάσει οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να εμψυχώσουν τους παίκτες της ομάδας ώστε να πετύχουν το σκοπό της ομάδας: τη νίκη έναντι των Γερμανών ώστε να μείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Βάζοντας όλη τους την έμπνευση και την τρέλα, οι... άρρωστοι φίλοι του Θρύλου έφτιαξαν ένα πανό που έδειχνε έναν ιππότη να καρφώνει τη Γερμανία. Εκ των υστέρων βέβαια διαπιστώνεται ότι έκαναν ένα μικρό... λάθος. Ο ερυθρόλευκος έφιππος ιππότης δεν κάρφωσε μια, αλλά τρεις φορές τους Γερμανούς της Ντόρτμουντ!

Το γεγονός ότι μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με μια γερμανική ομάδα, την ώρα που το Βερολίνο δεν προσπαθεί απλώς να κάνει τους Έλληνες φτωχότερους αλλά επιχειρεί και να τους δώσει ένα μάθημα προτεσταντικού τύπου για το σωστό και το λάθος, ενέπνευσε τους φίλους του Ολυμπιακού. Και μπορεί πολλοί να αναγκάζονται να δίνουν σχεδόν όλο το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν το εισιτήριο, όμως από έμπνευση δεν ξεμένουν ποτέ.
Εκτός από τα γνωστά συνθήματα εναντίον του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, εκτός από τα τραγούδια με τα οποία εμψυχώνουν την ομάδα τους, σειρά το βράδυ της Τετάρτης είχαν και οι Γερμανοί.

"Βάλτε όλο το δάνειο στον... πόλο" ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Αλλωστε, όσοι δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε εισιτήριο είχαμε τρελαθεί μπροστά στο ενεδεχόμενο να μην δούμε το Θρύλο έστω από την τηλεόραση. Ευτυχώς όμως ακόμη και στις πιο σκληρές απεργίες γινονται εξαιρέσεις με βάση τι συμφέρει το κοινό καλό!
Και έτσι μπορέσαμε όχι μόνο να δούμε τις τρεις γκολάρες του Χολέμπας, του Τζιμπούρ και του Μοντέστο αλλά να ακούσουμε και το άλλο σύνθημα: "έτσι γ...νε αυτοί που σας χρωστάνε"! Συμφωνεί - διαφωνεί κανείς με το αν αυτή είναι η πρέπουσα συμπεριφορά ενός καταχρεωμένου απέναντι στους πιστωτές (ή τους μελλοντικούς δήμιούς του, διαλέγετε και παίρνετε), το γεγονός είναι ότι σήμερα το σύνθημα αυτό έχει αγγίξει το συλλογικό υποσυνείδητο!
Οπως και να το κάνουμε ήταν ένα παιγνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και μιας γερμανικής ομάδας. Ε, λοιπόν , ναι! Έτσι γ...νε αυτοί που σας χρωστάνε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου