Τις παραιτήσεις των υπουργών θα ζητήσει ο Παπανδρέου στις 12 - Εκλογή νέου πρωθυπουργού από τους βουλευτές!

Written By Ανώνυμος on 3 Νοε 2011 | 11:45

- ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Πρόταση από Βενιζέλο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στον Α.Σαμαρά
- Λιντζέρης: υπάρχει έλλειμμα διακυβέρνησης
- Ε. Καϊλή και Ε. Παναρίτη δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης
- Ζητούν κάλπες εκλογών και όχι δημοψηφίσματος στις 4 Δεκεμβρίου
- Να πει ΝΑΙ ο Σαμαράς σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέει ο Καρατζαφέρης
- Συνεχείς συσκέψεις Βενιζέλου στο υποικ με κορυφαίους υπουργούς (Χρυσοχοϊδης - Σκανδαλίδης)



Πολύ σύντομο θα είναι το υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί στις 12.00 υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού. Ο κ.Παπανδρέου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες τις παραιτήσεις των υπουργών του και στην συνέχεια η Κ.Ο. θα κληθεί να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.


Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - ο λεγόμενος πρωινός καφές - όπου λήφθηκαν όλες οι αποφάσεις. Απουσίαζαν ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Ηλίας Μόσιαλος.

“Τα ψέμματα τέλειωσαν” είπε νωρίτερα  στους δημοσιογράφους η Β. Παπανδρέου και λίγο μετά βγάζοντας εκτός κάδρου τον Γ. Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ακολούθησε μισή ώρα αργότερα η δήλωση του κ. Λιντζέρη που χαρακτήρισε υπόλογους τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος, μίλησε για έλλειμμα διακυβέρνησης και πρόσθεσε αμέσως μετά πως πλέον ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του Ε. Βενιζέλου πως είναι αντίθετος στο δημοψήφισμα-εκβιασμό και ουσιαστικά άδειαζε τον Γ. Παπανδρέου ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έλεγαν όχι στο δημοψήφισμα ζητώντας τη σύγκληση των οργάνων δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την έξοδο στο Γ. Παπανδρέου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου