Benetton: Έβαλε πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες να φιλούνται στο στόμα! - φωτο

Written By Oratios on 17 Νοε 2011 | 10:02

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή φίρμα προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις με μια διαφημιστική καμπάνια της.

Πριν χρόνια ήταν η διαφημιστική εκστρατεία με τους πενθούντες γονείς ενός φορέα του Aids ή εκείνη με τα ανορεξικά μοντέλα, αυτή τη φορά το ύφος ήταν περισσότερο... διπλωματικό. Γιατί; Γιατί «πρωταγωνιστούν» πολιτικοί ηγέτες και ο Πάπας.

Οι φωτογραφίες (προϊόν φυσικά φωτομοντάζ) για την καμπάνια δείχνουν ηγέτες που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις να φιλιούνται με πάθος στο στόμα. Ο Πάπας Βενέδικτος με έναν ιμάμη, η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, ο Μπάρακ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο ή με τον (ορκισμένο εχθρό των ΗΠΑ) Ουγκό Τσάβες, ο Παλαιστίνιος Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η καμπάνια ονομάστηκε Unhate.

Ο Πάπας Βενέδικτος με τον ιμάμη Αχμέντ Μοχάμεντ ελ Ταγέμπ

Μπαράκ Ομπάμα-Ούγκο Τσάβες


Ποιος κάνει κουμάντο στην ευρωζώνη; Άνγκελα Μέρκελ-Νικολά Σαρκοζί


Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου


"Θα ανατιμήσεις το γουάν;" - Χου Ζιντάο - Μπαράκ Ομπάμα


Άσβεστο μίσος στη χερσόνησο της Κορέας είπατε; Αριστερά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιν Γιονγκ Ιλ και δεξιά ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ-μπακ


Ο Άλεσαντο Μπένετον αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας και γιος του ιδρυτή της ανέλυσε το σκεπτικό της καμπάνιας: «Σημαίνει όχι μίσος. Σε μια στιγμή σκοτεινή, με οικονομική κρίση, με ό,τι συμβαίνει στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και την Αθήνα, αυτή είναι μια στάση που όλοι μπορούμε να «αγκαλιάσουμε», πως μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια». 







Οι αφίσες της καμπάνιας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Ρώμης αλλά τελικά η καμπάνια αποσύρθηκε από την Ιταλία, αφού το Βατικανό αντέδρασε οργισμένα.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου