Η "Μεγάλη" Δευτέρα της Ελλάδας

Written By GangstaWalker on 7 Νοε 2011 | 01:55


Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς θα συζητήσουν σε τετ α τετ ή τηλεφωνικά το όνομα του πρωθυπουργού. Θα συμφωνήσουν και τον χρόνο των εκλογών.

Αντιπροσωπείες των δύο μεγάλων κομμάτων θα γεμίσουν τα "κουτάκια" της νέας κυβέρνησης.
Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα κριθεί η συμμετοχή ή μην των υπολοίπων κομμάτων.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Εκοφίν.

Σήμερα κληρώνει, σήμερα πληρώνει. Το πρωί Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς θα κλειδώσουν τη συμφωνία δίνοντας τα χέρια για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Την ίδια ώρα αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα βλέπουν τα πρόσωπα της κυβέρνησης. Από χθες στη συνάντηση των οικονομικών επιτελείων έγινε προσπάθεια να συμφωνηθεί ο χρόνος των εκλογών. Η κυβέρνηση επιμένει πως για την υλοποίηση του ντηλ με την ΕΕ οι εκλογές δε μπορεί να γίνουν πριν τον Μάρτιο. Το μεσημέρι θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Εκοφίν, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πει τα καλά νέα από την Ελλάδα στους ομολόγους του. Το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ως πιθανότερη ημέρα για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης θεωρείται η ερχόμενη Παρασκευή, εκτός και αν τα κόμματα συμφωνήσουν στη συνάντηση υπό τον Κάρολο Παπούλια να συντομεύσουν τη διαδικασία.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου, στη συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά υπό τόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν :

* Την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου
* Την συγκρότηση νέας κυβέρνησης με νέο πρωθυπουργό. Στον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα παραδώσει ο κ. Παπανδρέου την πρωθυπουργία
* Τη διεξαγωγή εκλογών αμέσως μετά την υλοποίηση της συμφωνίας

Ιστορική χαρακτήριζαν τη μέρα συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου