Το ταπεινωτικό τέλος ενός κοινωνικού μεταρρυθμιστή

Written By Ανώνυμος on 7 Νοε 2011 | 16:09


Οι F.T χαρακτηρίζουν το Γιώργο ως άνθρωπο με ευφυή τακτική αλλά μέτρια νοημοσύνη

Για το ταπεινωτικό τέλος ενός κοινωνικού μεταρρυθμιστή κάνουν λόγο οι Financial Times, αναφερόμενοι σε σημερινό τους δημοσίευμα στο Γιώργο Παπανδρέου.

«Θα μείνει στη μνήμη των Ελλήνων με κάτι περισσότερο από ένα ίχνος πικρίας, ως ο άνθρωπος που χαμογελώντας δήλωσε ‘λεφτά υπάρχουν’, ακόμα και όταν τα σύννεφα της οικονομικής καταιγίδας μαζεύονταν», γράφει το δημοσίευμα ενώ σημειώνει ότι είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και σχεδόν 50 χρόνια που εκδιώκεται από την ίδια του την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα αναφέρεται στις καθυστερήσεις και στην αναποφασιστικότητα του στην αντιμετώπιση της κρίσης και προβλέπει το τέλος του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις προεδρίας του στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Όλα τα προηγούμενα επιτεύγματα της πολιτικής του καριέρας θα επισκιαστούν από την επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και την προοπτική μιας χαμένης δεκαετίας χαμηλής ανάπτυξης, αυξανόμενης ανεργίας και υψηλών χρεών, καταλήγουν οι FT.

Στο φύλλο του Σαββάτου, όπως αναδημοσιεύει η «Ισοτιμία», οι συντάκτες της εφημερίδας επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου γράφοντας ότι « είναι ένας πολύ καλός ενστικτώδης πολιτικός, όμως, δεν είναι αρκετά οργανωμένος για να υλοποιήσει μια μηχανορραφία’, λέει πρόσωπο που βρίσκεται κοντά του. ‘Ο Γιώργος δεν αντιμετωπίζει ελαφριά τις ευθύνες του, αλλά τις εφαρμόζει με τέτοιο τρόπο».

Όπως γράφουν οι F.T , είναι ιδεαλιστής πολιτικός που όμως συνδυάζει κι άλλα-λιγότερο-ελκυστικά χαρακτηριστικά. «’Είναι υπερβολικά καχύποπτος με τους ανθρώπους και είναι πολύ κακός μάνατζερ. Είναι ευφυής στην τακτική αλλά έχει μέτρια νοημοσύνη’, παρατηρεί ένας πολιτικός».


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου