"Δέχομαι αν..." - Οι όροι του Λουκά Παπαδήμου - Κυβέρνηση μακράς διάρκειας - Στη σύνθεση και στελέχη της ΝΔ

Written By Ανώνυμος on 7 Νοε 2011 | 19:10

- Δεν αρνείται την πρόταση αλλά δεν θέλει και να κάνει το ανδρείκελο
- Όλες οι προϋποθέσεις που φέρεται να έχει θέσει
- Επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα από Φρανκφούρτη

Οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί είναι ραγδαίες όλες αυτές τις ημέρες. Και τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν αποκλείονται και οι ανατροπές. Τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο. Το αντίθετο μάλιστα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει θέσει τους δικούς του όρους για να τεθεί επικεφαλής της νές κυβέρνησης.
Και έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που από το πρωί τον ήθελαν να διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι αχυράνθρωπος δεν θα γίνει.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να ζήτησε:

- μεγαλύτερης διάρκειας κυβέρνηση και όχι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

- συμμετοχή και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση ενότητας. Θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά άξια στελέχη στην αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα.

Αυτό που φέρεται να έχει τονίσει είναι ότι η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθεί πρέπει να είναι μακράς διάρκειας και όχι ένα διεκπεραιωτικό σχήμα σε μια προεκλογική περιοδο.

Οι πρωτόγνωρες πολιτικές εξελίξεις με την μορφή που έχουν πάρει και τα παζάρια που γίνονται στο παρασκήνιο, φέρονται να έχουν ενοχλήσει τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν να πάρει μέρος σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δεν έχει αρνηθεί απ' ότι φαίνεται την πρόταση που του έχει γίνει - τέτοια ένδειξη δεν υπάρχει - αλλά σε καμία περιπτωση δεν θέλει να θεωρηθεί ως πρωθυπουργός - μαριονέττα.

Και με την στάση του είναι σα να λέει στους δυο ηγέτες που βρήκαν τη συναίνεση και ψάχνουν τον ενσαρκωτή της : Πείτε μου τι θέλετε από εμένα. Ανοίξτε τα χαρτιά σας στο τραπέζι, αλλά την τελευταία λέξη θα την πω εγώ...

Ο κ. Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Βοστόνη την Κυριακή. Διανυκτέρευσε στην Φρανκφούρτη και το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου