Το κατοχυρώνω και το πατεντάρω: Θα τον λέω ΛΟΥΠΑ!!!

Written By Oratios on 14 Νοε 2011 | 12:24

Ξέρετε ότι ένα από τα πράγματα που βαριέται ένας blogger, είναι να γράφει ολόκληρα τα ονοματεπώνυμα, γιαυτό ο Γιώργος Παπανδρέου βόλευε πολύ σαν ΓΑΠ, GAP, Jeffrey, Γιωργάκης κτλπ.

Κι ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο Κωστάκης...
Τώρα με τον Λουκά Παπαδήμο τι θα κάνω, θα τον λέω Λουκάκη; Δεν κολλάει, δεν μ' αρέσει...
Το σκέφτηκα από δώ, το κλωθογύρισα από κει, τελικά το βρήκα: Θα τον λέω ΛΟΥΠΑ...

 Βγαίνει από το ονοματεπώνυμό του και οπτικά παραπέμπει στο ΠΟΥΛΑ, το οποίο ηχητικά κολλάει με το ΞΕΠΟΥΛΑ, το οποίο μοιάζει πολύ με το ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΕ τους (τους Έλληνες), που κι αυτό με την σειρά του θυμίζει λίγο από ΠΑΠΟΥΛΙΑ, για τον οποίον τρέφω τον βαθύτερο σεβασμό, δεν το συζητάω αυτό...
ΛΟΥΠΑ, λοιπόν θα τον βγάλω τον καινούργιο μας πρωθυπουργό κι αφού σας έκανα και χαμογελάσατε, κάτστε να σας πω και τα σοβαρά:
Το ΛΟΥΠΑ σημαίνει όμως κι άλλα πράγματα:
Η λούπα βγαίνει από το αγγλικό loop, που είναι το σχήμα που δημιουργείται όταν τα άκρα μιας καμπύλης διασταυρώνονται μεταξύ τους, δηλαδή ο βρόχος, η θηλειά.
Στην γλώσσα των προγραμματιστών, η λούπα είναι μια επαναλαμβανόμενη σειρά από εντολές (ένας βρόχος επανάληψης) που εκτελείται όσο ισχύει μια λογική συνθήκη. Μόλις η συνθήκη πάψει να ισχύει, το πρόγραμμα συνεχίζει παρακάτω στις επόμενες εντολές. Αν όμως ο κουμπιουτεράκιας έχει κάνει κάποιο λάθος στον κώδικα, τότε το πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει από τον βρόχο επανάληψης εκτελώντας τις ίδιες εντολές ξανά και ξανά (κάνοντας δηλαδή συνέχεια τα ίδια και τα ίδια), με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κολλήσει.
Στην slang ορολογία υπάρχει η έκφραση "Έπεσα σε λούπα" = Σκατοκατάσταση, από την οποία δεν μπορώ να ξεφύγω με τίποτα.
Εγώ πάντως τον πρωθυπουργό μας θα τον λέω ΛΟΥΠΑ, λόγω του ονόματός του κι όχι για όλα αυτά τα υπονοούμενα. Τον σέβομαι, τον εκτιμώ, τον εμπιστεύομαι, όπως όλες οι αγορές του πλανήτη.

 P.S.: Έχω δίπλα μου το σπλάχνο, που με ρωτάει γιατί να μην το λέω "Τραπεζίτη". Δεν θα είναι η πρώτη φορά που τον πρωθυπουργό τον λέμε ανάλογα με κάποια ιδιότητα: Θυμάμαι ας πούμε τον Εθνάρχη, τον Κουκουνά"γ"α, τον "Pampers", τον Γκαντέμη, τον Κινέζο, γιατί να μην τον λέμε λοιπόν Τραπεζίτη;
Μα καλή μου, δεν είδες προχτές την ορκωμοσία; Έχεις δει εσύ ποτέ τραπεζίτη με τόσες ...κουφάλες;;;

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου