"Δέηση" Άνθιμου να τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Written By Ανώνυμος on 6 Νοε 2011 | 15:25

Να τα βρουν για να παραμείνει η Ελλάδα την ΕΕ, κάλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τους πολιτικούς. H έξοδος "θα είναι πολιτικός θάνατος, αξιοθρήνητος ξεπεσμός, ηθική εξουθένωση και οικονομική καταστροφή", είπε.
"Είναι απολύτως ανάγκη να εξασφαλίσουμε την εθνική ενότητα του πολιτικού κόσμου για χάρη της Πατρίδος μας", τόνισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος στο σημερινό του κήρυγμα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιεράρχης:
"Και επειδή το κύριο βάρος της ευθύνης για την εθνική ενότητα πίπτει στους ώμους του Αρχηγού του Κυβερνώντος κόμματος και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, οι αρχηγοί των λοιπών εν τη Βουλή κομμάτων είναι αναμενόμενο ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά για την συγκρότηση της μίας προ των εκλογών Κυβερνήσεως υπό νέο Πρωθυπουργό.
Είναι απολύτως ανάγκη να εξασφαλίσουμε την εθνική ενότητα του πολιτικού κόσμου για χάρη της Πατρίδος μας που αναμένει να την αποκαταστήσουμε και να την ενδυναμώσουμε για να εξέλθει δυνατή και αξιοπρεπής από τον θάλαμο της νοσηλείας της", δήλωσε.
Ο κ. Άνθιμος κατέκρινε όσους τάσσονται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε:
"Λένε μερικοί, εύκολα, να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η θέση μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία έγραψα ειδικό κείμενο σε εισήγησή μου στην Εκκλησία της Ελλάδος το 1979, προβλέποντας τι είναι δυνατό να συμβεί, από τότε. Αυτή η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εύκολο να πούμε ότι να φύγουμε. Και σας θέτω το εξής επιχείρημα.  Όταν μια χώρα όπως η Τουρκία, αγωνίζεται με πείσμα εδώ και χρόνια, και εξακολουθεί να προσπαθεί να μπει, για να αρχίσει η διαδικασία ώστε να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση…
Και όταν μικρά κράτη, βαλκανικά, όπως και τα Σκόπια, αγωνίζονται και προσπαθούν και αποπειρώνται να κάνουν χρήση πολλών προσώπων που θα επηρέαζαν για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουν όλους αυτούς τους αγώνες, εμείς μετά τόσα χρόνια θα πούμε να φύγουμε από την Ένωση; Για να πάμε πούμε;", διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Παρέμβαση και μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου
Την ευχή, ο Θεός να φωτίζει τους ηγέτες της Ελλάδος και να κρατήσει ενωμένο τον ελληνικό λαό, εξέφρασε από την Πάφο, όπου λειτούργησε χθες, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος.
Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν οι πρέπουσες λύσεις στα προβλήματα, που απασχολούν την Ελλάδα.
Αναφερόμενος πάντα στην κατάσταση στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι : "Ενωμένοι μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, ενώ διχασμένοι θα γίνουμε γι άλλη μια φορά θύματα γι΄ αυτούς, που καιροφυλαχτούν κάθε φορά να εκμεταλλευτούν τον διχασμό μας".
Καταλήγοντας, ευχήθηκε "σύντομα να έρθει η ανάσταση για την Ελλάδα και τη μαρτυρική Κύπρο".

πηγή 

Σχόλιο Μάτι: Ούτε ο Ύψιστος δεν μας σώζει απο δαύτους........

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου