Αλλαγή κλίματος! - Πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας;

Written By Ανώνυμος on 6 Νοε 2011 | 12:45

Εδώ και λίγες ώρες υπάρχουν ενδείξεις ότι το κλίμα αδιαλλαξίας και αδιεξόδου στην πολιτική ζωή της χώρας αρχίζει να μεταβάλλεται.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι συνειδητοποιεί πως μόνη λύση είναι η παραίτηση του από την πρωθυπουργία. Οι αρχικοί σχεδιασμοί πως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί ξανά σαμποτάροντας τα περί συνεργασίας και εμφανιζόμενος ως ο μόνος που μπορεί να κυβερνήσει, ανατρέπονται άρδην. Και ανατρέπονται από το εξωτερικό. Τα μηνύματα είναι σαφέστατα. «Ή προχωράτε αμέσως με τη μέγιστη συναίνεση ή δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σας! Ξεχάστε δόσεις και κουρέματα»
 
Η ίδια πίεση ασκείται από το εξωτερικό και προς τη ΝΔ. Τόσο οι χθεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων του ΕΛΚ όσο και οι απ’ ευθείας επαφές ξεκαθαρίζουν στον Α. Σαμαρά ότι πρέπει να υπαναχωρήσει και να δεχθεί την κυβέρνηση πολιτικών προσώπων από όλους τους χώρους και με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
 
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι αυτό ζητούσε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς τον Ιούνιο και τότε επέκρινε τον κ. Παπανδρέου που δεν το υλοποιούσε.
Στα παραπάνω προστίθεται και η κίνηση των βουλευτών της ΝΔ που απειλούν ακόμη και με ανεξαρτητοποίηση αν ο κ. Σαμαράς επιμείνει στην άρνηση του.
 
Ο Α. Σαμαράς αντιλαμβανόμενος το κλίμα αρχίζει να συζητά τόσο το χρόνο όσο και τα πρόσωπα που ως χθες δε συζητούσε.
 
Έτσι αυτή την ώρα μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ να οδηγηθούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας που θα αναλάβει να φέρει τη χώρα σε σταθερότερη πορεία και αμέσως μετά να κάνει εκλογές.
 
Σε αυτήν εφ΄όσον θα μετέχει η ΝΔ θα μπουν και ο ΛΑΟΣ αλλά και το κόμμα της Ν. Μπακογιάννη
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου