Παίξε κι εσύ Tetris με τα σκουπίδια στη Λάρισα

Written By Ανώνυμος on 9 Νοε 2011 | 19:14


Το να μην έχει προσέξει κάποιος το ατελείωτο σκουπιδαριό που υπάρχει στους δρόμους της πόλης σημαίνει πως ζει σε άλλη πόλη. Με συνολικά 1.200 τόνους σκουπιδιών εκεί έξω και με τη βροχή παρέα τα αποτελέσματα είναι ορατά θαρρώ.....



Μετακινούμαι στη Λάρισα με το ποδήλατο και πολλές φορές έχει χρειαστεί να κατέβω, να το σηκώσω στα χέρια, να περάσω πάνω από τα σκουπίδια και μετά να ξανανέβω. Στην αρχή νόμιζα πως απλά μαζεύονται πολλά σκουπίδια, τώρα έχει γίνει δραματική η κατάσταση.

Πολλοί λένε "κρατήστε τα σκουπίδια σπίτι σας", ποιος τα κρατάει άραγε; σχεδόν κανείς. Τα σκουπίδια είναι σαν την κακιά πεθερά, όλοι θέλουν να τα διώξουν από δίπλα τους. Λογικό είναι δε λέω.

Ποιο το νόημα όμως του να αφήσεις τα σκουπίδια έξω από τον κάδο; αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Κάποιος βάζει ένα από μπροστά, μετά ένα από δεξιά, ένα από αριστερά και σε λίγες ώρες έχουμε ένα ωραιότατο αποτέλεσμα. Εδώ μπορεί να υπάρχουν διάφορες λογικές.

Η λογική του "δε φταίω εγώ, ας τα μάζευαν"
Ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας με λίγα λόγια. Από τη μεριά του έχει δίκιο... αλλά μόνο από τη μεριά του! Δε τον ενδιαφέρει η άλλη πλευρά και φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να βρει τη μέση λύση. Θέλει απλά να πετάξει τα σκουπίδια του.

Η λογική του "το κάνω για του φίλους μου τους οδοκαθαριστές"
Τον συμπονάς τον συνάνθρωπο που παλεύει για τα δικαιώματα του ναι. Βάση αυτού αφήνεις τα σκουπίδια κοντά στον κάδο, να μην τον κουράσεις όταν τελικά περάσει να τα μαζέψει. Σκέψου να τα αφήναμε όπου να' ναι. Όχι, μ' αρέσει αυτή η λογική.

Η λογική του "οι άλλοι γιατί το κάνουν;"
Είναι να μη γίνει η αρχή με λίγα λόγια. Ο πρώτος που αφήνει σκουπίδια εκτός κάδου κρούει τον κώδωνα της επανάστασης και οι υπόλοιποι απλά κάνουν το ίδιο.

Η λογική του "το κάνω από άποψη"
Υπάρχει και αυτή η λογική. Είτε έχουν απεργία οι οδοκαθαριστές είτε όχι, τα σκουπίδια θα μείνουν απ' έξω! Σιγά να μην πιάσει η κυρία με το μανικιούρ τον κάδο, δε σφάξανε. Αντί να λέτε ευχαριστώ που τα αφήνει κοντά στον κάδο έχετε και παράπονα. Μην είμαστε και πλεονέκτες.

Η λογική του "το κάνω γιατί μ' αρέσει"
Γνωστός στην πιάτσα και ως χομπίστας. Από μικρός είχε ένα εθισμό με το Tetris και φαίνεται πως αν και μεγάλωσε τα γούστα του δεν άλλαξαν. Αν δει κάδο χωρίς σκουπίδια απ' έξω απογοητεύεται και ψάχνει να βρει κάποιον που να έχει. Ποτέ δεν πάει κοντά γιατί έχει και μια δόση από την λογική του "το κάνω από άποψη" και πάντα τα πετάει με δεξιοτεχνία από μακριά. Η μεγαλύτερη χαρά του είναι όταν έχει χαρτόκουτα για πέταμα καθώς κερδίζει έξτρα πόντους. Οι προχωρημένοι δε στην κατηγορία βγαίνουν και κατά ομάδες διοργανώνοντας μίνι τουρνουά μεταξύ τους.

Το διακωμωδώ το θέμα μεν αλλά αν συνεχιστεί η κατάσταση σε συνδυασμό με τη βροχή βλέπω σε λίγο να θέλουμε βάρκες για τις βόλτες μας. Τα φρεάτια δε θέλουν και πολύ για να μπουκώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου