Προτάσεις για ένα αξέχαστο Ρεβεγιόν!

Written By Ανώνυμος on 31 Δεκ 2011 | 11:35


Θέλεις να ετοιμάσεις μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι για να υποδεχτείς οικογένεια και φίλους για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και  της Πρωτοχρονιάς;  Θέλεις να καταπλήξεις τους πάντες με τα εδέσματα που θα ετοιμάσεις; Φέτος θα καταφέρεις  να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Mάθε ποια είναι τα διατροφικά γούστα κάθε ζωδίου (για να μην αφήσεις κανέναν παραπονεμένο )  και ακολούθησε τα πιο εύκολα feng shui  tips για να προετοιμάσεις το χώρο σου για ένα λαμπερό ρεβεγιόν.



Τα διατροφικά γούστα των ζωδίων




Θέλεις στο φετινό ρεβεγιόν να εντυπωσιάσεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες και να αδειάσουν όλα τα πιάτα που θα σερβίρεις; Διάβασε ποιες είναι οι διατροφικές προτιμήσεις των ζωδίων, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να ετοιμάσεις ένα μενού που θα ταιριάζει σε όλους!

Κριός: Του αρέσουν οι πικάντικες λιχουδιές και τα μικρά σνακς. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ το κυρίως μενού, προτιμά τα ορεκτικά που θα είναι γευστικά (και με αρκετά λιπαρά). Προετοίμασε ειδικά για το Κριαράκι μία πιατέλα με ποικιλία ξηρών καρπών  και μεζεδάκια γιατί λατρεύει τα «τσιμπολογήματα».

Ταύρος: Λατρεύει το παραδοσιακό φαγητό που είναι σπιτικό και καλομαγειρεμένο. Του αρέσει να δοκιμάζει νέες γεύσεις αρκεί να μην είναι ξενόφερτες αλλά να είναι προσαρμοσμένες στον παραδοσιακό τρόπο μαγειρικής. Η γεμιστή, ψητή γαλοπούλα είναι ένα φαγητό που σίγουρα θα λατρέψει.

Δίδυμος: Ότι και να μαγειρέψεις για το Διδυμάκι θα είναι ευχαριστημένο, γιατί δίνει προτεραιότητα στην παρέα και στην διασκέδαση παρά στο φαγητό. Σε γενικές γραμμές όμως του αρέσει να δοκιμάζει νέα και πρωτότυπα πιάτα και φυσικά το ποτό θα πρέπει να ρέει άφθονο ...

Καρκίνος: Του αρέσουν όλες οι Χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές λιχουδιές που είναι καλομαγειρεμένες.  Δεν του αρέσουν οι μοντέρνες παραλλαγές στα εδέσματα που θα του προσφέρεις. Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις από το τραπέζι σου αρνάκι (ή γαλοπούλα )στο φούρνο με σπιτικές πατατούλες, παραδοσιακή σαλάτα, τυροπιτάκια (γιατί του αρέσουν πολύ τα γαλακτοκομικά προϊόντα) και φυσικά για επιδόρπιο δεν θα πρέπει να λείπουν τα σπιτικά μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

Λέων:  Με καλεσμένο στο ρεβεγιόν ένα Λιονταράκι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι καθόλου για το φαγητό που θα ετοιμάσεις, γιατί έστω και αν δεν πετύχει μία συνταγή είναι βέβαιο ότι θα την τιμήσει. Δώσε σημασία στον στολισμό του τραπεζιού σου, στη θέση που θα κάτσει (πρέπει σίγουρα να είναι τιμητική) και φρόντισε να γεμίσεις το πιάτο του με πολλές λιχουδιές για να νιώσει ότι τον τιμάς.

Παρθένος:  Οι Χριστουγεννιάτικες διατροφικές ατασθαλίες είναι το άγχος του Παρθένου, που δεν θέλει να ξεφύγει από τα όρια και να τσιμπήσει κιλά και λίπος. Στο τραπέζι σου εκτός από νόστιμες, πικάντικες λιχουδιές (που θα δοκιμάσει με πολύ σύνεση), πρέπει να υπάρχουν και υγιεινά πιάτα με πολύ λίγες θερμίδες. Ετοίμασε αρκετές σαλάτες που σίγουρα θα της τιμήσει.

Ζυγός:  Ο Ζυγός είναι καλοφαγάς και δοκιμάζει όλες τις νοστιμιές που υπάρχουν στο τραπέζι. Θέλει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται να είναι ζεστό, φιλόξενο και πολύ καλά διακοσμημένο. Τα πιάτα που θα του προσφέρεις θα πρέπει να είναι πολύ όμορφα στολισμένα.


Σκορπιός: Περίεργα διατροφικά γούστα έχει ο Σκορπιός και δύσκολα μπορείς να ψυχολογήσεις τις προτιμήσεις του. Λατρεύει τα σνακς, τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τα εδέσματα που έχουν ως βάση τις γαρίδες. Δεν θα έλεγε όχι σε μία παράξενη συνταγή, που έχει αρκετά υλικά μέσα,  γιατί του αρέσει να δοκιμάζει περίεργα πιάτα και να προσπαθεί να εξερευνήσει ποια είναι τα συστατικά του.

Τοξότης: Ο Τοξότης θέλει να βρίσκεται σε ένα χώρο που επικρατεί η παρεϊστικη ατμόσφαιρα που τον κάνει να νιώθει άνετα σαν το σπίτι του. Του αρέσουν τα απλά φαγητά σαν αυτά που τρωει κάθε μέρα. Εκτός λοιπόν από το παραδοσιακό φαγητό που ετοιμάζεις, φτιάξει μία pizza  ή ένα burger που σίγουρα θα λατρέψει. Για επιδόρπιο προτιμά ένα γλυκό που έχει ως βάση του την σοκολάτα. 

Αιγόκερως: Το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι μία «ιερή» στιγμή για τον Αιγόκερω και θέλει τόσο το τραπέζι όσο και το φαγητό να μην έχει κανένα ψεγάδι. Είναι λάτρης της παράδοσης, για αυτό μην προσπαθήσεις να τον εντυπωσιάσεις με μοντέρνα κουζίνα, προτίμησε τις κλασικές, παραδοσιακές συνταγές.

Υδροχόος: Ο Υδροχόος θέλει τα πιάτα που δοκιμάζει να έχουν φαντασία. Βαριέται να δοκιμάζει όλο τα ίδια και τα ίδια φαγητά που προσφέρουν όλοι στα γιορτινά τους τραπέζια. Θέλει ιδιαίτερα πιάτα, πρωτότυπες συνταγές και γιατί όχι και ξενόφερτες επιλογές μαγειρικής που θα τον γοητεύσουν.

Ιχθύς: Κάνε τον Ιχθύ να νιώσει το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς και σίγουρα θα λατρέψει το ρεβεγιόν που ετοίμασες, έστω και αν κάποια φαγητά μπορεί να μην του πολυαρέσουν.  Θέλει το τραπέζι να είναι στολισμένο σε ρομαντικό στυλ με κεριά και θα νιώσει υπέροχα αν έχεις ετοιμάσει ένα πιάτο ειδικά για εκείνον (όποιο και να είναι αυτό).


1 σχόλια:

blog είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2012 ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση σχολίου