Απ’ το…παράθυρο!

Written By Oratios on 5 Δεκ 2011 | 18:45


ΚΑΤΙ ακούσαμε για πολυτελείς γάμους στο Παρίσι ενός…ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κάτι για σουίτες μερικών χιλιάδων τη βραδιά για τ. υπουργούς της Ν.Δ., τα’ παμε, ξεθυμάναμε, τελειώσαμε. Με την ελπίδα πως έκλεισαν και οι κάνουλες της διασπάθισης του χρήματος για δαπανηρά ταξίδια δημοσίων ανδρών, με την κουστωδία τους. Με δημοσιογράφους και με φρουρούς όταν βγουν για ψώνια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Κι αν δίνει η κα Μέρκελ συνέντευξη με μια πορτοκαλάδα στο τραπέζι, χωρίς παρατρεχάμενους και μερσεντές, τα δικά μας…βλαχαντερά τα γουστάρουν κάτι τέτοια. Να τους ανοίγει την πόρτα ο σοφέρ και να τους ρίχνουν χαιρετούρες θυρωροί και βαθμοφόροι. Τρώμε, πίνουμε, «αύριον γαρ αποθνήσκομεν» και τι που θα πέσει λίγο η στάθμη του δημόσιου κορβανά…Για την Ελλάδα και το ίματζ μας, το κόμπλεξ και για τις εκλογές που έρχονται, μιας και «αρέσουν στους βαρβάρους κάτι τέτοια».
ΚΑΤΙ (επ)ερωτά ο κ. Τζίμας (του έχω πάρει 1-2 συνεντεύξεις επί υπουργίας του) στη βουλή, κάτι μαθαίνουμε για τα 5-6 εκατομμύρια το χρόνο για μετακινήσεις υπουργών κι ύστερα σιωπή. Μη βγει στη φόρα πως ταξιδεύουν ως VIPS σε πρώτη θέση και πως η (δημόσια) δαπάνη πάει ανάλογα με τα κόμπλεξ τους.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν γουστάρουν τον ευρωπαίο επόπτη τα παλικάρια μας. Δεν συναινούν να βγουν ονόματα καταθετών στην Ελβετία, δεν θέλουν «συνάδελφο» στη φυλακή, δεν καταργούν προνόμιά τους. Κι αν μας πρότειναν οι Γερμανοί να βοηθήσουν για τη σύλληψη φορολογητέας ύλης, εμείς επιμένουμε στα…ήθη και τις συνήθειές μας. Τους διώχνουμε πριν έρθουν και κρατάμε τα μυστικά μας. Και τη νοοτροπία και τις πρακτικές μας. Δεν έχουν δουλειά οι…Γερμανοί δεν μπερδεύονται ευρωπαίοι στα πόδια μας και ο χορός καλά κρατεί. Με την ανέλεγκτη φαρμακευτική δαπάνη και την φοροκλοπή, με τους ηγεμονικούς μισθούς σε διευθυντάδες (μετά οδηγού, ιδιαιτέρας και…φρουρού) και σε λουφαδόρους αρμεχτές του δημοσίου.
ΕΜΕΙΣ «ψηφίζουμε» υπέρ και περιμένουμε τον επόπτη και την εποπτεία του. Όποιος και να’ ναι, απ’ όπου κι αν μας έρθει. Θα’ ναι καλύτερος και πιο φερέγγυος των ντόπιων. Να χωθεί στα οικονομικά μας κι ό,τι…βρέξει. Να του δώσουμε εξουσία για να τραβάει γιακάδες. Να κόβει εισιτήριο της γραμμής για υπουργούς, πετώντας απ’ το παράθυρο (του αεροπλάνου) την κουστωδία τους.


Θανάσης Νικολαΐδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου