Οι 10 πιο φιλάνθρωποι celebrities του 2011 - Στην κορυφή η Gaga

Written By Ανώνυμος on 2 Ιαν 2012 | 22:43


Το Dosomething.org εξέδωσε τη λίστα με τους πιο γενναιόδωρους και κοινωνικά ευαίσθητους σταρ της περσινής χρονιάς. Ή τουλάχιστον με αυτούς που το απέδειξαν πιο έμπρακτα από τους υπόλοιπους. Το Cosmo παρουσιάζει τους 10 πρώτους της λίστας και τον λόγο που βρίσκονται εκεί.

Κάποιος σοφός είχε πει ότι "οι φιλανθρωπίες είναι το στοίχημα των πλουσίων", ένα άτυπο πεδίο μάχης για το ποιος (εύπορος) προσφέρει περισσότερα και ποιος ΦΑΙΝΕΤΑΙ πιο φιλάνθρωπος και ευαίσθητος από τον άλλον (εύπορο).


Για οποιονδήποτε λόγο κι αν το έκαναν, οι παρακάτω celebrities βοήθησαν έμπρακτα ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και μπήκαν δικαίως στη λίστα με τους πιο φιλάνθρωπους για το 2011 από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Do Something.

10. Η Demi Lovato



H 19χρονη τραγουδίστρια συνέβαλε ως εκπρόσωπος της καμπάνιας "Love is Louder than the Pressure to be Perfect" που ασχολείται με θέματα εκφοβισμού στο σχολείο, αλλά και ρατσισμού απέναντι στους λιγότερους εμφανίσιμους μαθητές.



9. Ο Dwight Howard



Εκτός του ομώνυμου ιδρύματος που μοιράζεται με τους γονείς του, το οποίο διοργανώνει καλοκαιρινά camps για μαθητές και δίνει υποτροφίες για το Southwest Atlanta Christian Academy, ο σταρ των Orlando Magic έφτιαξε ένα δωμάτιο αναψυχής σε νοσοκομείο του Orlando, συνάντησε Αμερικάνους αθλητές των Special Olympics και βοήθησε στη συγκέντρωση φαγητού για τον οργανισμό "Blessings in a Backpack".

8. Το ζεύγος Pitt-Jolie



Δώρισαν 340.000 δολάρια στο "Humanitarian Initiative Just Relief Aid in Somalia" για την καταπολέμηση της εξαθλίωσης στη χώρα, ενώ το ίδρυμα του Pitt, "Make it right", συνέχισε την ανακατασκευή σπιτιών στη Νέα Ορλεάνη.

7. Η Ellen Degeneres



Πήρε το χρίσμα της ειδικής αντιπροσώπου για θέματα γύρω από το AIDS από την Hillary Clinton, ενώ μέσα από την εκπομπή της βοήθησε στην ενημέρωση και τη συνειδητοποίηση σχετικά με τον ιό.



6. Ο Matt Damon



Συνέχισε το έργο του ιδρύματός του, Water.org, που έχει ως σκοπό την παροχή καθαρού νερού στις αναπτυσσόμενες χώρες, τη στιγμή που 1 παιδί πεθαίνει κάθε 20 δευτερόλεπτα εξαιτίας της κατανάλωσης μολυσμένου νερού.

5. O Leonardo DiCaprio



Ως παγκόσμιος πρέσβης του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων, ο ηθοποιός αγωνίστηκε φέτος για την καταπολέμηση του εκτεταμένου εμπορίου ελεφαντόδοντου.

4. Ο Will και η Jada Pinkett Smith



Χρηματοδότησαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. Τρανό παράδειγμα; Μόλις ενημερώθηκαν ότι άγνωστοι έκλεψαν όλα τα pc από σχολείο της Φιλαδέλφεια την περασμένη άνοιξη, αγόρασαν καινούργιους την αμέσως επόμενη ημέρα.

3. Ο George Clooney



Βασικά γιατί συνέχισε τη μάχη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σουδάν, γράφοντας μάλιστα και ένα editorial αφύπνισης επί του θέματος στη Washington Post.

2. O Justin Bieber



Ίδρυσε το "Believe Charity Drive", έναν οργανισμό που μεταξύ άλλων στηρίζει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, ενώ προώθησε και τη συλλογή χρημάτων για τη δημιουργία καινούργιων σχολείων σε όλο τον κόσμο μέσω της καμπάνιας "Schools 4 All".

1. H Lady Gaga

 
Ανακοίνωσε την ίδρυση του "Born this way Foundation", ενώ συνέχισε και φέτος τον αγώνα της κατά της εξάπλωσης του ιού του AIDS με τη συνεργασία της με την MAC Cosmetics για τη δημιουργία ενός κραγιόν, τα έσοδα από το οποίο διατίθενται εξ ολοκλήρου στο Ταμείο της εταιρίας για την καταπολέμηση του ιού.

από το cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου