ΝΑΣΑ: Το 2012 δεν θα σημάνει συντέλεια κόσμου

Written By Ανώνυμος on 12 Ιαν 2012 | 12:43

Δεκάδες θεωρίες για το ερχόμενο τέλος του κόσμου, που υποτίθεται πως θα συμβεί μέσα στο 2012, έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο και πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Τι όμως από όλα αυτά που γράφονται είναι αληθινό και τι όχι; Ανταποκρινόμενοι στην ανησυχία του κόσμου, οι ερευνητές της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, της γνωστής NAΣA, απάντησαν σε επιστολές πολιτών, αντικρούοντας θεωρίες για το εάν το 2012 θα σημάνει το τέλος του κόσμου.


Ερώτηση: Θα υπάρξει κάποια σημαντική απειλή για την Γη το 2012;

Απάντηση: Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί στη Γη το έτος 2012. Ο πλανήτης μας τα πηγαίνει μια χαρά εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια και αξιόλογοι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή για το 2012.

Ερώτηση: Από πού προέκυψε η πρόβλεψη ότι το 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου;

Απάντηση: Η ιστορία ξεκίνησε με τους ισχυρισμούς ότι ο Νιμπίρου, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, κατευθύνεται προς τη Γη. Αυτή η καταστροφή αρχικά προβλέφθηκε για τον Μάιο του 2003, αλλά όταν δεν συνέβη τίποτα εκείνη την ημέρα, η ημερομηνία μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012. Στη συνέχεια οι δύο αυτή μύθοι συνδέθηκαν με το τέλος ενός κύκλου στο Ημερολόγιο των Μάγια που σημειώνεται την χειμερινή ισημερία (21 Δεκέμβρη) του 2012, από εκεί προέκυψε και η ημερομηνία συντέλειας του κόσμου.

Ερώτηση: Όντως το Ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012;

Απάντηση: Όπως κάθε ημερολόγιο που έχουμε κρεμασμένο στο σπίτι μας τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου, το Ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Σε αυτή την ημερομηνία τελειώνει μια μεγάλη περίοδος για τους Μάγια, αλλά όπως και στο δικό μας ημερολόγιο, όπου ένας νέος χρόνος αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου, έτσι και για τους Μάγια μετά την ημερομηνία αυτή ξεκινά μια νέα χρονική περίοδος.

Ερώτηση: Θα μπορούσαν να συμβούν κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα που να επηρεάζουν την Γη όταν ευθυγραμμίζονται οι πλανήτες;

Απάντηση: Δεν υπάρχουν πλανητικές ευθυγραμμίσεις τις επόμενες δεκαετίες. Η Γη δεν θα διασχίσει το Γαλαξία της το 2012 και εάν αυτές οι ευθυγραμμίσεις συμβούν οι επιπτώσεις τους στη Γη θα είναι μηδαμινές. Κάθε Δεκέμβρη η Γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται με το κατά προσέγγιση κέντρο του Γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός με καμία επίπτωση.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος πλανήτης ή άλλο αστρικό σώμα που λέγεται Νιμπίρου ή πλανήτης Χ ή Έρις ή οτιδήποτε άλλο που κατευθύνεται προς τη Γη και απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη μας;

Απάντηση: Ο Νιμπίρου και άλλες ιστορίες για παράξενους πλανήτες αποτελούν φήμες του διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία βάση για αυτούς τους ισχυρισμούς. Εάν ο Νιμπίρου ή ο πλανήτης Χ ήταν αληθινοί και κατευθύνονταν προς τη Γη για να συγκρουστούν το 2012, οι αστρονόμοι θα τον είχαν εντοπίσει τουλάχιστον μια δεκαετία πριν και τώρα πλέον θα ήταν ορατός με γυμνό μάτι. Προφανώς δεν υπάρχουν τέτοιοι πλανήτες. Ο Έρις είναι αληθινός, αλλά πρόκειται για έναν πλανήτη νάνο παρόμοιο με τον Πλούτωνα, που θα παραμείνει έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Η πιο κοντινή απόσταση που θα φτάσει σε σχέση με τη Γη είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια.

Ερώτηση: Τι είναι η θεωρία της Αλλαγής Πολικότητας της Γης; Είναι αλήθεια ότι η επιφάνεια της Γης κάνει περιστροφή 180 μοιρών γύρω από τον πυρήνα κάθε μερικές ημέρες ή και ώρες;

Απάντηση: Αντιστροφή στην περιστροφή της Γης είναι αδύνατη. Σημειώνονται αργές κινήσεις μερών του φλοιού της Γης (για παράδειγμα η Ανταρτική ήταν πιο κοντά στον Ισημερινό εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν) αλλά αυτό είναι άσχετο με αντιστροφή στην περιστροφή των αρκτικών πόλων. Ωστόσο πολλές καταστροφολογικές ιστοσελίδες ρίχνουν το δόλωμα και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της περιστροφής και της μαγνητικής πολικότητας της Γης, η οποία αλλάζει ακανόνιστα. Αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης πραγματοποιείται περίπου κάθε 400 χιλιάδες χρόνια. Απ’ όσο γνωρίζουμε αυτή η αντιστροφή των μαγνητικών πεδίων δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στους ζωντανούς οργανισμούς της Γης. Παρόλα αυτά αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου πιθανότατα θα συμβεί σε μερικές χιλιετίες.

Ερώτηση: Κινδυνεύει η Γη να χτυπηθεί από μετεωρίτη το 2012;

Απάντηση: Η Γη δεχόταν πάντα υπολείμματα από κομήτες και αστεροειδής, ωστόσο σημαντικές συγκρούσεις είναι πολύ σπάνιες. Η τελευταία μεγάλη σύγκρουση πραγματοποιήθηκε 65 εκατομμύρια χρόνια πριν και οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA πραγματοποιούν μια έρευνα για να εντοπίσουν μεγάλους αστεροειδής πολύ πριν πλησιάσουν τη Γη. Έχουμε ήδη προσδιορίσει ότι δεν υπάρχουν απειλές από μεγάλους αστεροειδής, όπως αυτός που σκότωσε τους δεινόσαυρους. Όλη αυτή η δουλειά γίνετε ανοικτά και τα αποτελέσματα αναρτώνται καθημερινά στην ιστοσελίδα της NASA, ώστε να μπορεί καθένας να δει ότι τίποτα δεν προβλέπεται να χτυπήσει τη Γη.

Ερώτηση: Πως αισθάνονται οι επιστήμονες της NASA για τους ισχυρισμούς ότι αφήνουν σε εκκρεμότητα την ημερομηνία για τη Συντέλεια του Κόσμου;

Απάντηση: Για οποιοδήποτε ισχυρισμό περί καταστροφής ή δραματικών αλλαγών το 2012 που είναι η επιστήμη; Που είναι τα στοιχεία; Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο πάνω στο οποίο να στηρίζονται αυτές οι θεωρίες, που εμφανίζονται είτε σε βιβλία, είτε σε κινηματογραφικές ταινίες ή ντοκιμαντέρ, είτε στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει κανένα πραγματικό αποδεικτικό στοιχείο. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για κανέναν από αυτούς τους ισχυρισμούς ότι παράξενα γεγονότα θα συμβούν το Δεκέμβριο του 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου