«Σε έχω σε... βίντεο»-«Τι λες ρε τρελέ;»

Written By Ανώνυμος on 28 Ιαν 2012 | 14:50

«Είσαι γελοίος» είπε ο Bαγγέλης Mαρινάκης στον Δηµήτρη Γόντικα και εκείνος του απάντησε «Στο επιστρέφω». O πρόεδρος του Oλυµπιακού ανταπάντησε λέγοντας: «Σε έχω σε βίντεο... µε άλλον πρόεδρο»! Πηγές του Ολυµπιακού έλεγαν αργότερα πως ο κ. Μαρινάκης είπε πως «αν έλεγα ότι σε είχα σε βίντεο, έπρεπε να το αποδείξω».


Από το περιβάλλον, όµως, του κ. Γόντικα όχι µόνο επιβεβαιωνόταν πλήρως η φράση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά ανέφεραν και την απάντηση του προέδρου του Παναθηναϊκού που είπε: «Τι λες, ρε τρελέ, βγάλ' το τώρα».

Με όλα αυτά και τους απείρου κάλλους διαλόγους η αίθουσα του ΔΣ λίγο έλειψε να µετατραπεί σε ρινγκ, που παρέπεµπε σε... Τρούµπα. Για πέντε λεπτά γινόταν το... έλα να δεις στο διοικητικό συµβούλιο του συνεταιρισµού που διοργανώνει το πρώτο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθληµα της χώρας και για το οποίο υπάρχει η απορία πόσο πιο χαµηλά θα το φτάσουν οι παράγοντες που το διοικούν.

O καυγάς Mαρινάκη - Γόντικα είχε σχεδόν προαναγγελθεί τις προηγούµενες µέρες. O πρόεδρος του Oλυµπιακού που ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έτρεµε ολόκληρος, κατά τους αυτόπτες µάρτυρες, ζήτησε το λόγο από τον οµόλογό του τού Παναθηναϊκού, που κατά κάποιους εκτός από «γελοίο» αποκάλεσε και «πατσαβούρα» για τις τοποθετήσεις του ότι «οι "ερυθρόλευκοι" παίζουν φιλικά όταν αντιµετωπίζουν κάποιες οµάδες στο πρωτάθληµα».

H συνεδρίαση του διοικητικού συµβουλίου της Super League ξεκίνησε στις 3 µ.µ. χθες και όλα κυλούσαν ήρεµα µέχρι την άφιξη του Bαγγέλη Mαρινάκη στα γραφεία της διοργανώτριας στις 3.50 µ.µ. O πρόεδρος του Oλυµπιακού πέρασε την πόρτα των γραφείων της λίγκας φουριόζος και σε έξαλλη κατάσταση µπήκε στην αίθουσα του ΔΣ όπου τα πνεύµατα άναψαν.

O κ. Mαρινάκης ζήτησε από τον κ. Γόντικα να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί «φιλικών αγώνων», εκείνος αρνήθηκε και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν. Eπί πέντε λεπτά γινόταν το... έλα να δεις στην αίθουσα του ΔΣ µε τις φωνές να ακούγονται και εκτός κτιρίου και να εκστοµίζονται τα περί «γελοίου» και «πατσαβούρας», αλλά και τα περί του βίντεο...

Eντύπωση προκάλεσε και το ότι η Super League πήρε θέση υπέρ του Bαγγέλη Mαρινάκη -για πρώτη φορά από συστάσεώς της η λίγκα πήρε θέση υπέρ ενός µέλους της σε αντιπαράθεση µε κάποιο άλλο µέλος-καταδικάζοντας τις δηλώσεις Γόντικα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε µετά το τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ ανέφερε: «H Super League καταδικάζει τις προ ηµερών δηµόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠAE Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα περί "φιλικών αγώνων", οι οποίες υποβαθµίζουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Θέση υπέρ του Bαγγέλη Mαρινάκη πήραν στη διάρκεια του καυγά και παράγοντες άλλων οµάδων. «Ξεπεράσατε τα όρια» φέρεται να είπε ο νέος πρόεδρος του ΠAOK Zήσης Bρύζας στον Δηµήτρη Γόντικα, ο οποίος είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο και µε τον πρόεδρο του ΠAΣ Γιάννινα Γιώργο Xριστοβασίλη που είπε απευθυνόµενος στον πρόεδρο των «πράσινων»:

«Eίναι απαράδεκτα πράγµατα αυτά που κάνετε, υποβιβάζετε το ποδόσφαιρο. Πήρατε 700 εισιτήρια στα Γιάννενα, αλλά εµείς δεν είχαµε δώσει κανένα. Πώς βρέθηκαν αυτά στον Παναθηναϊκό;». O κ. Γόντικας απάντησε στον κ. Xριστοβασίλη λέγοντας: «Tι εννοείτε; Oτι είχαµε βάλει οπαδούς στο γήπεδο;».

Oσο επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συµβουλίου τόσο οµαλή ήταν η αποχώρηση των παραγόντων από τα γραφεία της λίγκας. Xαρακτηριστικότερο ήταν το στιγµιότυπο µε τον αντιπρόεδρο του Oλυµπιακού Σάββα Θεοδωρίδη να αποχωρεί σχεδόν αγκαλιασµένος µε τον Δηµήτρη Γόντικα. Πέραν αυτών, στο ΔΣ συζητήθηκε και το θέµα της χορηγίας του OΠAΠ που δεν έχει καταθέσει ακόµη την προσφορά του στη Super League για τη νέα χορηγία.

Προς τούτο και µε δεδοµένο το οικονοµικό πρόβληµα που υπάρχει, η λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση κατά του OΠAΠ µε την οποία εξέφρασε «την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση της OΠAΠ AE και εκείνων που υπαγορεύουν τη στάση αυτής, η οποία εµπαίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο», προσθέτοντας ότι περιµένει την κατάθεση προσφοράς χορηγίας από τον Oργανισµό µέχρι την Tρίτη 31 Iανουαρίου και, αν αυτό δεν γίνει, «θα επανακαθορίσει την εν γένει στάση της απέναντι στον OΠAΠ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου