Αρρωστήσατε ... την πατήσατε!!

Written By Ανώνυμος on 5 Ιαν 2012 | 11:11

Σιγά σιγά και ένα ένα κόβονται τα πάντα από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Από την 1/1/2012 όποιον γιατρό και να επισκεφτείς, τα σκας...


Επίσκεψη στον γιατρό

Όσοι έτυχε να πάτε στον γιατρό αυτές τις ημέρες, γιατί πολύ απλά αρρωστήσατε ή βγάλατε ένα εξάνθημα στο σώμα σας κ.α. φάγατε την κρυάδα. Η επίσκεψη πια πληρώνεται 20, 40, 50 και αν πας σε δερματολόγο του Ν. Τρικάλων (ξέρετε ποια) 80 και 100 ευρώ. 

Λες εσύ ο έξυπνος... Έλα μωρέ θα πάρω απόδειξη και θα την καταθέσω στο ΙΚΑ και έτσι θα πάρω τα χρήματα μου πίσω, έστω και μετά από καιρό. Αμ δε....

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι το αγαπημένο μας κράτος έβαλε πλαφόν στις επισκέψεις του κάθε γιατρού. Και πόσες είναι αυτές;; 50 είναι ο τυχερός αριθμός..

Δεν επιτρέπεται ο κάθε γιατρός να έχει παραπάνω από 50 επισκέψεις. Πέρα από αυτές το κράτος δεν τον αποζημιώνει. Και σου λέει ο γιατρός ΣΟΥ... Δεν μπορώ να σε δεχτώ γιατί δεν μπορώ να σου κόψω απόδειξη. Δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. 

Και εσύ τι κάνεις... Εξετάζεσαι στον γιατρό ΣΟΥ και πληρώνεις κανονικά και δεν παίρνεις και απόδειξη που να μπορείς να την καταθέσεις στο ΙΚΑ και έτσι κερδίζει ο γιατρός μαύρα χρήματα, χάνει το κράτος, αλλά ταυτόχρονα κερδίζει και το κράτος γιατί δεν θα σου επιστρέψει το ποσό που σου αναλογεί μέσω του Ασφαλιστικού Φορέα. Οπότε, ο μόνος χαμένος είσαι εσύ.

Νεογέννητα

Οι νέοι γονείς δε που πρέπει να κάνουν τα τόσα, πολλά και ακριβά, εμβόλια του νεογέννητου μωρού τους είναι μια άλλη και διαφορετική περίπτωση. Όσοι έχετε παιδιά ξέρετε πόσα είναι τα χρήματα και τα εμβόλια για το μικρό σας αγγελούδι. 

Πρέπει πρώτα να πάτε στο ΙΚΑ και να κλείσετε ραντεβού στον διαθέσιμο γιατρό που θα σας δώσει και όταν θα το κάνετε και πληρώσετε 70 ευρώ, μετά από 6 μήνες στην καλύτερη θα πάρετε πίσω τα 50.

Νοσοκομεία 

Δεν πειράζει όμως, έχουμε την δωρεάν Δημόσια Υγεία.. Πήγατε σε Νοσοκομείο πρόσφατα. Λες και μπαίνεις στο "Ηρώδειο" το καλοκαίρι και πρέπει να πληρώσεις εισιτήριο. 

Στην ουρά για να πληρώσεις την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που σου κρατάνε ήδη από τις εισφορές και κρατήσεις από τα ταμεία. Οι οποίες δεν κόβονται. Πληρώνεις κανονικά και το ένα και το άλλο.

Και οι αλλοδαποί, όχι βέβαια... Δωρεάν, μην μας πούνε ρατσιστές. 


Όλα αυτά γίνονται γιατί το κράτος ποντάρει στον Έλληνα. Ο Έλληνας θα πει "Έλα μωρέ δεν βαριέσαι" ή "Που να τρέχω τώρα" και θα πληρώσει και όλα καλά. Το κράτος δεν έχει δαπάνες, έχει εισφορές και ΕΣΥ μπαίνεις μέσα. Στο τέλος του μηνός όμως που κάνεις την "σούμα" καταλαβαίνεις ότι έκανες λάθος. Αλλά είναι πια αργά μαλάκα Έλληνα....

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απατεωνες.πηγα και εγω σε γιατρο μετα απο 13 χρονια ασφαλειας στο τεβε οπου τους δινω 800 ευρω καθε 2 μηνες για να μου πουνε οτι πρεπει να πληρωσω επειδη εφτασε το πλαφον των επισκεψεων.γιατι τα πληρωνουμε αυτα τα λεφτα μου λετε;

Δημοσίευση σχολίου