Τις λίστες θέλουμε (και μόνο)

Written By Oratios on 24 Ιαν 2012 | 19:41

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΟΛΑ τ’ αφήσαμε στα ΜΜΕ, με την τηλεόραση «πρώτο βιολί» στην ενημέρωσή μας. Όπως τη νιώθουν (μεγαλο)καναλάρχες περνώντας την στα δραχμοφόρα φίλτρα τους, κι όπως σερβίρουν την κριτική τους (μεγαλο)δημοσιογράφοι. Και, βέβαια, δεν μας προλαβαίνουν από ειδήσεις και γεγονότα, ωστόσο, οφείλουν να πετάξουν τα άχρηστα, αφού ιεραρχήσουν τα γεγονότα και τη σημασία τους. Ιδιωτική είναι και σ’ όποιον αρέσει. Σου το λένε κατάμουτρα με τις εκπομπές της πλάκας, και σήμερα, στην καθημερινότητα των χαλεπών καιρών της κρίσης, το…κακό λιγόστεψε.
ΑΥΤΑ για τα ΜΜΕ. Ωστόσο, η ενημέρωσή για τα σημαντικά προβλήματα και την πορεία του τόπου ανήκει σε άλλον…φορέα. Στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο, με τα κόμματα και τους ανθρώπους του. Και τι οφείλουν (όφειλαν) να μας πουν, να μας εξηγηθούν και να μας εξηγήσουν οι πολιτικοί μας; Ό,τι μας αφορά και το κρύπτουν επιμελώς. Αυτά που θάβουν συστηματικά κι ακολουθεί η λήθη. Την αλήθεια τους που δεν είναι πάντα και δικιά μας, αλλά, κυρίως να μας…εξομολογηθούν. Για αμαρτίες τους παλιές και για φρεσκότερες και να γίνει η ομολογία τους βάση για τις εκλογικές μας προτιμήσεις και για τις αμαρτίες κομμάτων και προσώπων.
ΜΑΣ «χρώσταγαν» πολλά και δεν μας είπαν τίποτα. Ούτε απ’ τα παλιά και ξεχασμένα, ούτε για τα σημερινά και πρόσφατα. Εμείς, λοιπόν, κολλήσαμε τη σκέψη μας σαν στρείδι στα έργα και τα πεπραγμένα τους Ζητάμε λογαριασμό. Να μας παρουσιάσουν λίστες, με βούλες και σφραγίδα. Τώρα, που ξεκινούν δειλά και τρομαγμένοι το προεκλογικό τους αγώνα. Για να ξεχωρίσουμε τους (λιγοστούς) αμνούς απ’ τα (πολλά) ερίφια και να’ ναι η ψήφος μας δώρο τιμής και γι άλλους/άλλες σπαθί και τιμωρός.
ΔΩΣΤΕ μας, κύριοι, τη λίστα με τους φυγόστρατους του κοινοβουλίου μας κι εκείνους που την εξαγόρασαν με «πόσο» και «γιατί». Βγάλτε μιαν ανακοίνωση με τις 4/ετίες εκάστου, τις συντάξεις που θα τσεπώσει (αφού πρόσφερε τα πάντα για το…Έθνος) και, βέβαια, εκείνων που επιμένουν χωρίς τσίπα και ντροπή στα αναδρομικά τους.
ΤΕΛΟΣ…θυμίστε μας ποιοι (και ποιες) έχουν λεφτά στην Ελβετία και μην τρομάζετε που θα τους στείλει σπίτι τους ο ψηφοφόρος. Αυτά, προς το παρόν, και περιμένουμε. Τις και μόνο! Τα άλλα είναι λόγια περιττά, κούφια και…προεκλογικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου