Διάθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τρικάλων για …άστεγους λόγω ψύχους

Written By Homosapien on 17 Ιαν 2012 | 11:16

Διάθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τρικάλων για …άστεγους λόγω ψύχους Στην λύση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τρικάλων, προσφεύγει αναπόφευκτα, ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να προστατεύσει τους άστεγους της πόλης λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών...
.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr,στον Δήμο Τρικκαίων, έχει σταλεί από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πόπη Γερακούδη, έγγραφο που καλεί τον Δήμο, να μπει στην «μάχη» για την προστασία των αστέγων όταν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες που δημιουργεί η θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω των 4 βαθμών Κελσίου.

Η εντολή, έρχεται από τον ο Γ. Γραμματέα Πρόνοιας Γεώργιο Κατριβάνο, που ζητά για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, να αξιοποιηθούν Δημοτικοί χώροι για την ανακούφιση αστέγων ατόμων, ή οικογενειών ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο όπου παρατηρούνται πολύ μικρές θερμοκρασίες και ο Δήμος Τρικκαίων, καλείται να ορίσει κλειστό θερμαινόμενο χώρο της περιοχής του, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος και προσβάσιμος επί 24ωρου βάσεως, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα από τον συγκεκριμένο Δήμο.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρχει έτοιμο σχέδιο για μεταφορά σε νοσοκομείο για όσες περιπτώσεις κριθεί απαραίτητο, ενώ προτείνεται και η διανομή ρούχων και υπνόσακων στους άστεγους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου