Μία εικόνα χίλιες λέξεις! Το 2011 πέρασε πριν μερικές  ώρες στην... ιστορία και το gazzetta.gr με τη δύναμη του φωτογραφικού φακού γυρνάει το χρόνο πίσω, θυμίζοντας ό,τι μας έκανε... κλικ!

Γεγονότα, φάσεις και πρόσωπα από το χώρο του αθλητισμού, από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό...


Από τις μεγαλύτερες... μορφές. Ο Βλάσης Τσάκας έκανε δυναμική είσοδο -με ταξί- στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έδωσε συνέντευξη σε όποιον δήλωνε δημοσιογράφος, έκανε τον Παναθηναϊκό... πετρελαιοπηγή, όμως οι Βεδουίνοι δεν... μάσησαν.  Και φυσικά έφυγε κύριος!
Τουλάχιστον προλάβαμε να δούμε τον ενδιαφερόμενο, έστω κι από φωτογραφία... Πάντως, φήμες που τον ήθελαν να κατάγεται από την Αγία Βαρβάρα δεν επιβεβαιώθηκαν ποτε.
Μεταξύ συγγενών και φίλων, κυριολεκτικά όμως, έγινε ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μεταξύ των.. συγγενών του τριφυλλιού, όπως μαρτυρά και η εικόνα, και των φιλάθλων των ερυθρολεύκων.
Η αρχή του τέλους για την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού... Οι αθλητές πέταξαν τα σκουφάκια μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εις ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισαν ένα ακόμη νταμπλ. Έτσι για το γαμώτο...
Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη... Μόνο διαιτητές και επόπτες δεν το κατάλαβαν!
Αξέχαστο θα μείνει στον Σισέ το ελληνικό πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω της αγάπης που του έδειξαν οι οπαδοί του τριφυλλιού, αλλά και αυτοί του «αιωνίου» αντιπάλου.
Θα μπορούσε η στιγμή να ήταν ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Ο Ζοτς άλλωστε έτσι αντιμετωπίζει όλους στον Παναθηναϊκό, πόσω μάλλον τον καλύτερο παίκτη του. Δεν είναι και λίγο πράγμα όταν σου προσφέρει το έκτο... αστέρι (βλ. Ευρωλίγκα) στη φανέλα.
Σαν τσουνάμι ήρθε και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του το κύμα των αποκαλύψεων (!) για τους στημένους αγώνες. Τους ποιους; Άντε καλέ... Και ο πολύ σικάτος, κατά τα άλλα, Αχιλλέας Μπέος ήταν ένας από από αυτούς που βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης. Βλέπετε με πόση... μαεστρία καλύπτει τις χειροπέδρες. Έχουμε κι ένα ιmage...
Όντως, οι κασέτες του ξεπέρασαν αυτές του Γιάννη του Πάριου... Τόσα χρόνια τον κυνηγούν και κανείς δεν μπόρεσε να τον πιάσει. Κι όταν τα κατάφεραν, τον άφησαν να φύγει. Μέχρι και μουστάκι τον ανάγκασαν να ξυρίσει. Λευτεριά στον Big Mac! Αγαπούλες τον νου σας...
Ένα από τα εκατοντάδες πανό που αναρτήθηκαν στα ελληνικά γήπεδα. Τα σχόλια περιττεύουν...
Η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική μας στην κλήρωση του Euro 2012 και τα σημάδια δείχνουν και πάλι Ελλάδα! Η ευχή όλων μας...
Έχει κάθε λόγο να δείχνει ανήσυχος ο Ζοσέ Μουρίνιο, αφού ο Πεπ του έχει πάρει τον «αέρα». Πώς να μη θέλει μετά να επιστρέψει στην Αγγλία ο Πορτογάλος...
Ομάδα του προπονητή ή των αστέρων, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε μέσα στο 2011. Πώς μετά ο Γκουαρντιόλα να μην πετά στα ουράνια...
Πιθανώς να ήταν και από τις... κορυφαίες στιγμές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Νταεγού. Ο Γιουσέιν Μπολτ βιάστηκε να πάρει το πρώτο μετάλλιο και έμεινε τελικά με τη... γλύκα, αφού η άκυρη εκκίνηση στα 100μ του στέρησε τη δυνατότητα της κατάκτησης των τριών χρυσών.



Ο Όσκαρ Πιστόριους πάντως έκλεψε σίγουρα την παράσταση στην Νότιο Κορέα, αφού έγινε ο πρώτος Παραολυμπιονίκης που συμμετείχε σε διοργάνωση αρτιμελών αθλητών. Επόμενος στόχος του οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.
Δεν πρόκειται για... αιματοκύλισμα σε κάποιο δρόμο, αλλά για τους αθλητές του επτάθλου που έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 1000μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Παρίσι.
Φέτος ήταν η χρονιά του. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, δείχνοντας ότι εκτός από «Τζόκερ» είναι και μεγάλος πρωταθλητής. Εδώ επιδεικνύει τις χορευτικές του ικανότητες, κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.
Τα τελευταία χρόνια ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας σημαδεύτηκε από τα πολλά κρούσματα ντόπινγκ. Φέτος ήταν η χρονιά των συγκρούσεων και των ατυχημάτων...
Κάηκε κυριολεκτικά το Βανκούβερ, αλλά κάποιοι το διασκεδάζουν... Γυαλιά καρφιά έκαναν οι φίλαθλοι την πόλη μετά την ήττα των Canucks από τους Boston Bruins στον τελικό του Stanley Cup. Και δεν ήταν η πρώτη φορά...
Το... καταραμένο μπαλάκι! Λίγες ημέρες μετά το θάνατο φιλάθλου σε γήπεδο μπέισμπολ, ήρθε να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, μόνο που στην παραπάνω περίπτωση ευτυχώς πρόλαβαν να τον πιάσουν πριν πέσει στο κενό.
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του, κατά την άφιξή του στη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς.
Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα ατυχήματα ειναι συχνά... Θύμα στην παραπάνω φωτό ο πρωταθλητής της McLaren Λούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε σμπαράλια το μονοθέσιό του στο Γκραν Πρι του Βελγίου.
Οι «All Blacks» της Νέας Ζηλανδίας κατέκτησαν τον τίτλο στον τελικό του Super Bowl κόντρα στη Γαλλία, ενώ μετά την απονομή χόρεψαν, όπως και πριν από την έναρξη του ματς,  τον πολεμικό χορό των Μαορί, «Χάκα».
Ένα ακόμη τραγικό γεγονός που στιγμάτισε τον παγκόσμιο αθλητισμό. Οι ρωσικές αρχές μαζεύουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στην πόλη Γιάροσλαβ, με επιβάτες την ομάδα χόκεϊ της Λοκομοτίβ. Κανείς από τα 45 άτομα -αθλητές και μέλη του πληρώματος- δεν επέζησε...
Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ υποδέχονται... αλλιώς τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους στο Άμπου Ντάμπι.
Ο Μάρκο Σιμοντσέλι έτρεξε για τελευταία φορά στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας. Ο Super Sic βύθισε στο πένθος το Moto GP και όχι μόνο, χάνοντας τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα.