Απογειώνονται οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν το λειτουργικό Android

Written By Ανώνυμος on 8 Φεβ 2012 | 22:15

Το ξέσπασμα «πυρετού iPhone» κατέστησε την Apple την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατασκευάστρια έξυπνων κινητών το 2011. Στα τέλη του έτους, όμως, τα κινητά με λειτουργικό σύστημα Android της Google αναδεικνύονταν σε πραγματικοί νικητές της κούρσας....


Οι παγκόσμιες αποστολές έξυπνων κινητών εκτοξεύθηκαν κατά 54,7% τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, με το iPhone να είναι το πιο δημοφιλές, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας IDC. Οι κατασκευαστές τέτοιων συσκευών απέστειλαν έτσι 157,8 εκατ. τεμάχια στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 102 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Συνολικά, 491,4 εκατ. έξυπνα κινητά προωθήθηκαν στη λιανική πώληση το 2011, αύξηση 61,3% σε σχέση με το 2010.

Η Apple κατέχει περίδιο 23,5% της παγκόσμιας αγοράς έξυπνων κινητών, ενώ ακολουθούν οι Samsung και Nokia με 22,8% και 12,4% αντίστοιχα. «Οι λεγόμενες “συσκευές-ήρωες” όπως το Galaxy Nexus της Samsung και το iPhone 4S της Apple, συγκεντρώνουν πάνω τους όλη την προσοχή. Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συσκευών κόστους κάτω των 250 δολαρίων αρχίζει να εξαπλώνεται στην αγορά, όπως φαίνεται και από την επιτυχία του λειτουργικού συστήματος Android», λέει ο Κέβιν Ρεστίβο, αναλυτής της IDC.

Στις ΗΠΑ, το λειτουργικό Android βρίσκεται προεγκατεστημένο σε ποσοστό 48% των νέων έξυπνων κινητών που πωλήθηκαν το 2011, ενώ το ποσοστό αυτό για το λειτουργικό της Apple ήταν 43%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συσκευές Android είναι πιο δημοφιλείς με νέους αγοραστές έξυπνων κινητών.

Από τη μεριά της, η Nokia σχεδιάζει τώρα να αναστρέψει την αρνητική για αυτή συγκυρία, εγκαινιάζοντας νέα γραμμή έξυπνων κινητών, βασισμένων σε λογισμικό σχεδιασμένο από τον αμερικανικό κολοσσό της τεχνολογίας, τη Microsoft.

kathimerini

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου