Ο Μάρκο Γκάλντι, ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο και το "Γατάκι" ο Παπούλιας...

Written By Ανώνυμος on 18 Φεβ 2012 | 01:01

«Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. 

Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. 


Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. 

Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».

Αυτά τα λόγια περιείχε η επιστολή του πρώτου, δικαιολογώντας την απόφαση του να δωρίσει στην Ελλάδα τα 1.100 ευρώ της αμοιβής του ως Δήμαρχος. Νωρίτερα ο δεύτερος είχε δώσει τα δικά του 780. Ναι καλά διαβάζετε δεν είναι 11.000 και 7.800...

Τι να μας κάνει τώρα ο Πρώτος Πολίτης της χώρας με 300.000 χοντρικά μισθό το χρόνο, που αφού μάζεψε αρκετά στο κομπόδεμα του και επέτρεψε μισθούς σε νοσοκόμες 576 ευρώ τον μήνα, να χαρίσει την Προεδρική του αποζημίωση στην Ελλάδα.

Τώρα θα σκεφτείτε, κάλιο αργά παρά ποτέ... Και θα συμφωνήσουμε. Οι άλλοι... Οι τρακόσιοι και όσοι από τους συνταξιούχους βουλευτές και Δημάρχους που έχουν να λαμβάνουν περίπου 4.000 ευρώ ο ένας τι κάνουν..;; 

Μάλλον αυτή τη στιγμή βρίζουν και καταριούνται τους δυο Ιταλούς που χαλάνε τη πιάτσα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου