Στον κορμό ενός δέντρου αποκαλύφθηκε ένας σταυρός

Written By Unknown on 29 Φεβ 2012 | 20:50

Θεόσταλτο σημάδι ή θαύμα της φύσης; Αυτά τα δύο ερωτήματα βασανίζουν τα τελευταία 24ωρα τους κατοίκους αλλά και τους ιερείς στην Πιερία, μετά την αποκάλυψη ενός σταυρού στον κορμό ενός δέντρου. Οπως έγινε γνωστό, το σχήμα του σταυρού στο ξύλο αντίκρισαν...
έκπληκτοι οι επίτροποι και ο ιερέας του ναού του Αγίου Δημητρίου στον Κολινδρό Πιερίας, αλλά και αρκετοί πιστοί που βρίσκονταν στην εκκλησία. Από την έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών, στον προαύλιο χώρο του ναού έπεσαν αρκετά δέντρα από το βάρος του χιονιού.

Ετσι, ο εφημέριος και οι επίτροποι πήραν την απόφαση να τα κόψουν διότι ήταν επικίνδυνα. Την ώρα όμως που έκοβαν ένα δέντρο που βρισκόταν στην πίσω πλευρά του ναού διαπίστωσαν πως στον κορμό του είχε σχηματιστεί ένας σταυρός. Το γεγονός τούς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πιστοί, οι οποίοι έκαναν λόγο για σημάδι του Θεού.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που συνέκριναν την αποκάλυψη με αυτό που είχε συμβεί στην Πάτρα πριν από πολλά χρόνια. Στις 18 Φεβρουαρίου 1929 ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ιδρυτής κατηχητικών σχολείων κα της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, μαζί με τους μαθητές του φύτεψε στον περίβολο του ναού του Προφήτη Ηλία δέντρα.

Οταν, όμως, το καλοκαίρι του 1960 χρειάστηκαν ξύλα για τις κατασκηνώσεις που πλέον είχαν μεταφερθεί σε προάστιο των Πατρών, στα Συχαινά, ο κορμός ενός δέντρου αποκόπηκε για να χρησιμοποιηθεί ως καυσόξυλα.

Καθώς έκοβαν το δέντρο είδαν μέσα στον κορμό του να αποτυπώνεται ένας σταυρός. Για μήνες ολόκληρους, εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας επισκέπτονταν το σημείο.πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου