Έχουμε ήδη μετατραπεί στην πιο βορειοαφρικανική χώρα

Written By Ανώνυμος on 7 Φεβ 2012 | 16:09


«Η διαπραγμάτευση είναι τόσο σκληρή που κλείνουμε συνεχώς μέτωπα και ανοίγουν σε άλλο σημείο. Είναι σαν Λερναία Ύδρα» δήλωσε χθες εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

 Ο Παπακωνσταντίνου τώρα δικαιώνεται. Τα έκλεινε τσάκα-τσάκα τα Μνημόνια. Όσοι διαβάσατε-διαβάσατε και οι υπόλοιποι μετεξεταστέοι στον Τόμπσεν.


Ο Ευάγγελος εργάζεται σκληρά. Ήταν πιο καλομαθημένος, Ας όψεται το βίτσιο να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch εκτιμά ότι «η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μία συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους της, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε σχετική έκθεση, δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο μίας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη».

Δεν θέλουμε συντεταγμένα, δεν θέλουμε κούρεμα του χρέους, δεν θέλουμε ούτε να σας βλέπουμε. Θα επιτάξουμε όλους τους εθνικούς πόρους, θα κρατικοποιήσουμε τις Τράπεζες, τα  σπίτια, τα αυτοκίνητα  και τις καταθέσεις και θα βαδίσουμε χορεύοντας τσάμικο προς την αταξική κοινωνία.

Το μαντήλι θα το κρατά η Αλέκα του άρθρου 99.

Θα ανασταλεί η κυκλοφορία του χρήματος και οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο σε είδος: μία Πόρσε για πέντε κιλά πατάτες, μία συλλεκτική φωτογραφία της Ντόρας, όταν ήταν ΥΠΕΞ, για δύο φιάλες κομπλέ στους Ρέμο-Βοσκόπουλο.

Θα διανέμονται δωρεάν τα βιβλία των μεγάλων ποιητών και συγγραφέων του τόπου. Τα υψηλά πολιτιστικά προϊόντα θα τα γεύονται όλοι. Για παράδειγμα η «Οδύσσεια» του Τηλέμαχου Χυτήρη από τη συλλογή  «Τόποι Νέοι», την οποία τώρα μόνο λαθραία στο διαδίκτυο μπορούμε να απολαύσουμε: (http://ta-eis-eafton.blogspot.com/2005/05/blog-post_10.html)

 «Δεμένος τρυφερός αλλιώτικος.
Δεμένος στο κατάρτι μου.
Τόσα νερά στο δωμάτιό μου!

Ας έρθουν οι σύντροφοι
 Ας έρθουν οι σειρήνες 
Ας έρθει – έστω – ένας υδραυλικός»
Το διαχρονικό αντικείμενο του πόθου (μου)
Και αμέσως τρέχουν οι σύντροφοι από την αλλοδαπή, γιατί οι εγχώριοι δεν ξεμυτίζουν από τα σπίτια τους: Ο Dr. Doom έρχεται στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου για να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα οφείλει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να μην πληρώσει τα χρέη της. Πρόκειται για τον κ. Νουριέλ Ρουμπινί, καθηγητή οικονομικών του Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ο οικονομολόγος που προέβλεψε την κρίση του 2008 θα μιλήσει σε σχετική εκδήλωση του Intelligence Squared Greece σε συνεργασία με το BBC World News. Έτερος ομιλητής ο κ. Κ. Λαπαβίτσας της Σχολής Αφρικανικών Σπουδών του Λονδίνου.

 Έχουμε δηλαδή ήδη μετατραπεί στην πιο βορειοαφρικανική χώρα. Ο Ρουμπινί είναι ο διάσημος μυστικοσύμβουλος του ΓΑΠ ή πρόκειται για συνωνυμία;

Αυτά συζητούσαν στα μουλωχτά στο Μαξίμου;

 Ενώ ο  Κουβέλης με την προσθήκη του Μπίστη ελπίζει σε αύξηση των ποσοστών του. Την ανασυγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με μια Σοσιαλδημοκρατία «η οποία πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της» δείχνει ως μόνη διέξοδο σήμερα ο κ. Μπίστης Η ΔΗΜΑΡ , η ομάδα Μπίστη, «ανανεωτικοί» που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν στην αναζήτηση της …ανανεωμένης ανανεωτικής κεντροαριστεράς της ανανέωσης.

Δεν πειράζει. Ας ρετάρει και λίγο η σοσιαλδημοκρατία, μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα.

Στο ΠΑΣΟΚ στο μεταξύ πήραν βαθιά ανάσα, καθώς ανησυχούσαν με το ρεύμα Κουβέλη. 

Αν πάρει και τον Ανδρουλάκη, μια χαρά εξωκοινοβουλευτικό κόμμα θα είναι.

Πάντως η κεντροαριστερά τα έπαθε όλα από τα πολλά λίφτινγκ. Από το πολύ ιδεολογικό τράβηγμα βρέθηκε αγκαλιά με τον Καρατζαφέρη.

Τον οποίο χθες ρώτησαν: τι ώρα είναι κύριε Πρόεδρε;

Και είπε: Να απαντήσει πρώτα ο Σαμαράς για να συμφωνήσω…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου