Η φιλία Μέρκελ-Σαρκοζί αρχίζει να ενοχλεί…

Written By Ανώνυμος on 7 Φεβ 2012 | 17:45

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση στη Γερμανία επέκρινε την υποστήριξη που προσέφερε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές για μια νέα θητεία....

Ο ένας από τους ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD, αξιωματική αντιπολίτευση), ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χαρακτήρισε «μάλλον αξιολύπητη» την κοινή τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσαν τη Δευτέρα οι δύο συντηρητικοί ηγέτες.
«Δεν πιστεύω ότι αυτή η διπλή συνέντευξη, βοήθησε αληθινά το γάλλο πρόεδρο στην εκστρατεία του», εξήγησε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί επιδαψίλευσαν πολιτικές κολακείες στους Γερμανούς και στους Γάλλους» αντί να θίξουν επί της ουσίας τα «επείγοντα ζητήματα»: «τη δημιουργία ανάπτυξης για να βγουν τα κράτη από το φαύλο κύκλο του χρέους», «το να δημιουργηθεί μια Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική».
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Μπούντεσταγκ Γιούργκεν Τρίτιν εκτίμησε από την πλευρά του ότι υποστηρίζοντας έναν πρόεδρο ο οποίος «βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο» η Άγγελα Μέρκελ πλήττει τις γαλλογερμανικές σχέσεις, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten.
Ο Τρίτιν τόνισε πως δίνοντας κοινή συνέντευξη με το Νικολά Σαρκοζί και ταυτόχρονα αρνούμενη να συναντηθεί με το σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ, η Άγγελα Μέρκελ «υπερέβη» την ουδετερότητα που οφείλει να επιδεικνύει επίσημα ως καγκελάριος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι κατανοητό το πώς μια «διακυβερνητική διάσκεψη [μπόρεσε να] μετατραπεί σε μια εκδήλωση υποστήριξης σε μια προεκλογική εκστρατεία ανάμεσα σε συντηρητικούς πολιτικούς [ηγέτες]».
«Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα», είπε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε για το θέμα κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με το Γάλλο πρόεδρο. «Είναι φυσιολογικό να στηρίζουμε τα φιλικά κόμματα», πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου