Ελαττώστε το κόκκινο κρέας...

Written By mati team on 15 Μαρ 2012 | 09:28

Μία μεγάλη και μακρόχρονη επιστημονική έρευνα αποφάνθηκε ότι το κόκκινο κρέας αρρωσταίνει πιο εύκολα τους ανθρώπους και τους στέλνει πιο γρήγορα στο θάνατο, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιά. 

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για περίπου 37.700 άνδρες επί 22 χρόνια και για 83.600 γυναίκες επί 28 χρόνια. 


Η μελέτη έδειξε ότι όσοι τρώνε καθημερινά φρέσκο μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, έχουν κατά μέσο όρο αυξημένο κατά 13% κίνδυνο πρόωρου θανάτου (από οποιαδήποτε αιτία) σε σχέση με όσους δεν τρώνε κόκκινο κρέας τόσο συχνά. 

Επίσης κατά 18% αυξημένος είναι ο κίνδυνος μοιραίου καρδιαγγειακού επεισοδίου και κατά 10% ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο.

Αν μάλιστα το κόκκινο κρέας είναι κατεργασμένο (λουκάνικα, μπέικον, χάμπουργκερ κ.α.), τότε αντίστοιχα ο κίνδυνος γενικώς πρόωρου θανάτου αυξάνεται κατά 20%, ενώ ειδικότερα του θανάτου από καρδιά κατά 21% και του θανάτου από καρκίνο κατά 16%.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με ξηρούς καρπούς που μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 19%, ή με κρέας πουλερικών ή με δημητριακά τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο κατά 14%, ή με ψάρι κατά 7%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου