Μπάσκετ: Αυλαία στον πρώτο γύρο

Written By Ανώνυμος on 15 Ιαν 2011 | 15:11

Πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1, που λογικά θα βρει τον Ολυμπιακό να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον ανανεωμένο Ηρακλή, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Πανελλήνιο. Μαρούσι-Περιστέρι, ΠΑΟΚ-Καβάλα και Ίκαρος-Άρης οι άλλες αναμετρήσεις του Σαββάτου.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο –για τελευταία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών- ΣΕΦ τον Ηρακλή (15/01, 17:00). Ο Ίβκοβιτς και οι παίκτες του θέλουν να «ξεχάσουν» το ντέρμπι με τους «αιώνιους» και να χρησιμοποιήσουν το παιχνίδι με τον «Γηραιό», ώστε να προετοιμαστούν ενόψει της πρώτης αναμέτρησης για το Top16 του Euroleague, με την Φενέρμπαχτσε, την Πέμπτη. Εκτός 12άδας για τους «ερυθρόλευκους» θα βρίσκονται, για προληπτικούς περισσότερο λόγους, οι Μίλος Τεόντοσιτς και Μάρκο Κέσελ, ενώ επιστρέφει ο Νίλσεν στην θέση του Λούκας αφού ο «Ντούντα» αποφάσισε να κάνει και την τρίτη αλλαγή που δικαιούταν. Χωρίς προβλήματα ο Ηρακλής, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Τζέιμς Πίτερς να βλέπει το παιχνίδι από τις εξέδρες αφού έφθασε στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής. ...

Με στόχο να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά κυρίως την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο στο Χαλκιοπούλειο (15/01, 17:00). Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στη Λαμία χωρίς τον Στράτο Περπέρογλου που ταλαιπωρείται από ίωση και τον οποίο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προτίμησε να ξεκουράσει ενόψει της πρεμιέρας της φάσης των «16» της Euroleague, την Τετάρτη (19/01). Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα και για τους «Ολυμπιονίκες» με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να αποφασίζει την τελευταία στιγμή για την συμμετοχή των Παπαμακάριου και Όστοϊτς. Στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετές εβδομάδες θα επιστρέψει ο… πρώην «πράσινος», Γιώργος Καλαϊτζής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 15/01
17:00     Μαρούσι-Περιστέρι
17:00     Ίκαρος Καλλιθέας-Άρης
17:00     Ολυμπιακός-Ηρακλής κεκλεισμένων των θυρών (ΕΤ1)
17:00     Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός
17:00     ΠΑΟΚ-Καβάλα κεκλεισμένων των θυρών (Novasports 3)
Κυριακή 16/01
17:00     Ηλυσιακός-Κολοσσός Ρόδου (ΕΤ1)
17:00     Πανιώνιος-Ηλυσιακός

protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου