Πρωί πρωί γυμναστική

Written By Black Hole on 24 Ιαν 2011 | 09:55

Πρωί πρωί γυμναστική
Σίγουρα το να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και μετά από λίγη ώρα να αρχίζεις να γυμνάζεσαι, να ιδρώνεις και να ανεβάζεις παλμούς δεν θεωρείται και το ιδανικότερο ξύπνημα.
Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι που αξίζει να το κάνεις.
Θα σε γεμίσει υγεία
Αν ξυπνήσεις το πρωί και μετά από μία ώρα ξεκινήσεις τη γυμναστική σου θα νιώσεις στην αρχή μια έντονη κούραση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα ακόμα δεν έχει ζεσταθεί αρκετά για να μπει σε πρόγραμμα υψηλής έντασης. Μετά όμως τα πρώτα 10 λεπτά οι συνθήκες αλλάζουν. Θα νιώσεις ότι έχεις προσαρμοστεί πλέον στις απαιτήσεις της γυμναστικής και οι επιδόσεις σου θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Με το τέλος της προπόνησης, απόλαυσε ένα ντους. Ο οργανισμός σου πλέον θα λειτουργεί στο 100% δημιουργώντας ένα αίσθημα ευεξίας. Έτσι θα αντέξεις πιο εύκολα την πίεση της καθημερινότητας. Η ευεξία που θα νιώθεις μπορεί να σε κάνει πιο κοινωνική και σίγουρα πιο εργατική.
Θα εξοικονομήσεις χρόνο
Σίγουρα κατά τη διάρκεια της ημέρας το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο. Αρχίζεις με τη δουλειά και καταλήγεις το βράδυ να κάνεις δουλειές στο σπίτι. Προφανώς λοιπόν είναι αρκετά δύσκολα να βρεις χρόνο για γυμναστική. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξυπνήσεις μία ώρα νωρίτερα και να αφιερώσεις το πρωινό σου στη γυμναστική. Έτσι θα μπορείς μετά να κάνεις το πρόγραμμά σου χωρίς να σκέφτεσαι ότι μέσα σε αυτό πρέπει να καταφέρεις να βρεις και χρόνο να γυμναστείς.
Θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου
Είναι γνωστό ότι με τη γυμναστική αυξάνεις τον όγκο των μυών σου. Αυτή η μυϊκή υπερτροφία οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις. Αν γυμνάζεσαι το βράδυ, οι καύσεις αυτές είναι πολύ μικρότερες διότι το σώμα είναι κουρασμένο από την επιβάρυνση της ημέρας. Η πρωινή άσκηση όμως λειτουργεί αντίθετα. Η μυϊκή υπερτροφία που επιτυγχάνεται αυξάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για καύσιμα. Ο οργανισμός είναι ακόμα ξεκούραστος. Αυτό σημαίνει ότι πολύ μικρότερο μέρος της τροφής αποθηκεύεται σαν λίπος,  διότι το μεγαλύτερο μέρος καίγεται από το σώμα σου. Έτσι μπορείς να φας  πιο πολύ και έχεις την επιλογή να κάνεις και μερικές παρασπονδίες, διότι ξέρεις ότι θα κάψεις πιο πολλές θερμίδες.
[χρήσιμη συμβουλή]
Σε περίπτωση που επιλέξεις να ξυπνάς μία ώρα νωρίτερα για να ακολουθήσεις το πρόγραμμα άσκησής σου, φρόντισε να κοιμάσαι και μία ώρα νωρίτερα. Έτσι ο χρόνος του ύπνου σου δεν θα μειωθεί και ο οργανισμός σου θα ξεκουράζεται.
newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου