Δήμητρα Μπιθαρά: Απο το μόντελινγκ και τα δύο μεταπτυχιακά στο σινεμά

Written By Black Hole on 25 Ιαν 2011 | 17:58


Η επιχειρηματική οικογένεια Μπιθαρά (οι ιδρυτές του γνωστού σε όλους σήματος μόδας BSB) μέχρι στιγμής ήταν γνωστή ως εκείνη με τους επιτυχημένους επιχειρηματίες. Ο Βασίλης Μπιθαράς με λίγες κουβέντες και σταράτα λόγια επικεντρώνεται στα οικονομικά και η γυναίκα του Σοφία στη χάραξη της γραμμής σε θέματα μόδας. Να όμως που η οικογένεια, εκτός των επιχειρηματικών της ανησυχιών, φέρεται να διαθέτει κι άλλα ταλέντα, περισσότερο... καλλιτεχνικά.

Ο λόγος για την κόρη του επιχειρηματικού ζευγαριού, Δήμητρα Μπιθαρά, μια πραγματική κούκλα, η οποία, εκτός από την αγάπη της για τη γνωστή εταιρεία ρούχων την οποία οι γονείς της δημιούργησαν τη δεκαετία του ’80, έχει και μια άλλη μεγάλη αγάπη: την τέχνη. Συγκεκριμένα, λατρεύει τον κινηματογράφο και την ηθοποιία. Η εντυπωσιακή Δήμητρα, μάλιστα, συμμετέχει στην καινούρια ταινία του Πέτρου Φιλιππίδη «Μια φορά κι ένα μωρό» που θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο Μάρτιο. Στην ταινία, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστούν ο Σάκης Μπουλάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Τζόυς Ευείδη και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Η 24χρονη κόρη της «δυναστείας» της μοντέρνας γυναικείας ένδυσης με τα πολλά βραβεία έδειξε από νωρίς πως είχε έφεση στον χώρο του θεάματος. Παρά τις αξιόλογες σπουδές της, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, ενώ μέχρι σήμερα της προτείνουν πολύ συχνά συμμετοχές σε διάφορα διαφημιστικά ή φωτογραφήσεις. Η ίδια βέβαια επιλέγει να μην επικεντρώνεται μόνο στα φλας των φωτογράφων και τις πασαρέλες, αν και άνετα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τι ανάγκες και αυτού του «ρόλου».



Αυτοβελτίωση και ταξίδι στη Μέκκα της κουλτούρας

Μέσα από μια προσωπική πορεία και μετά τις σπουδές της στο Κολλέγιο Αθηνών, η Δήμητρα Μπιθαρά επιδίωξε την «αυτοβελτίωση». Κάπως έτσι, εκτός από την αυταπόδεικτη ομορφιά της, θέλησε να αποδείξει στους γονείς και στον κύκλο της ότι μπορεί να τα καταφέρει και στις σπουδές. Κι όλα αυτά όχι επειδή φέρει το όνομα Μπιθαρά, αλλά γιατί έχει τον δικό της «τσαμπουκά». Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να σπουδάσει στη Βρετανία και να πάρει το πρώτο της μεταπτυχιακό όπως και το bachelor degree της σε Οικονομικά και Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Και, βέβαια, δεν έμεινε εκεί. Πήρε και δεύτερο μεταπτυχιακό, αυτή τη φορά στον τομέα-σήμα κατατεθέν της οικογένειάς της, το Fashion Marketing, και μάλιστα με υποτροφία! Αυτό συνέβη στο Parsons The New School for Design στη Νέα Υόρκη, από όπου αποφοίτησε τον Μάιο του 2009. Τότε ήταν που παράλληλα με τις σπουδές της, άγνωστη μεταξύ αγνώστων και δίχως τη βοήθεια του ισχυρού της ονόματος, δούλευε και σε γνωστό οίκο μόδας, διότι, εκτός των άλλων, ήθελε και την προσωπική της ανεξαρτησία σε οικονομικό επίπεδο.




Κάπου εκεί μπήκε μέσα της και το σαράκι της υποκριτικής, και ουδόλως της υποκρισίας, την οποία η ίδια απεχθάνεται στις προσωπικές της σχέσεις. Οσον αφορά λοιπόν στην ηθοποιία, έχει πάρει Diploma από το New York Film Academy και έχει παρακολουθήσει επίσης διάφορα σημαντικά σεμινάρια σε άλλες top σχολές της Νέας Υόρκης, την πατρίδα του παγκόσμιου θεάματος, της υποκριτικής και των new age κινημάτων στις τέχνες.

Οι φίλοι της από το Κολλέγιο Αθηνών μιλάνε για ένα πραγματικά πανέμορφο κορίτσι που λάμπει στην κυριολεξία, το οποίο ωστόσο διαθέτει ένα πολύ δυνατό μυαλό και έμφυτο ταλέντο, ένα «μαγκάκι» που μοιάζει εμφανισιακά στη μητέρα της Σοφία, θέλει όμως ταυτόχρονα να αφήσει το προσωπικό της στίγμα και να μη στηριχτεί στις πλάτες της οικογενειακής της παράδοσης. Ακόμα, έχει μεγάλη αδυναμία στον αδελφό της, Γιώργο, ο οποίος είναι μεγαλύτερός της και έχει αναλάβει ενεργό ρόλο μαζί με τους γονείς του στην εταιρεία.

Σήμερα, η Δήμητρα είναι μάρκετινγκ μάνατζερ της BSB, όπου ξεκίνησε να εργάζεται στις αρχές του 2010. Στους συνεργάτες της λέει ότι έχει να μάθει πολλά ακόμα. Το ίδιο έλεγε και στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Μια φορά κι ένα μωρό» στους έμπειρους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε. Κι αυτό διότι η ζωή στις ΗΠΑ της έμαθε κάτι που στην Ελλάδα είναι σπάνιο, ιδιαίτερα στα παιδιά των πλουσίων: περισσότερο να ακούει, παρά να μιλάει.
protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου