Απίστευτο το αιματοκύλισμα σε αεροδρόμιο της Μόσχας

Written By Black Hole on 24 Ιαν 2011 | 23:17

Το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας που προκάλεσε την φονική έκρηξη στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο της Μόσχας πιστεύουν ότι έχουν βρει οι ρωσικές αρχές.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στο εστιατόριο της αίθουσας διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας, στοίχησε τη ζωή σε 35 ανθρώπους και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 152.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε το κεφάλι ενός άνδρα "αραβικής εμφάνισης", ηλικίας 30-35 ετών. Νωρίτερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι αρχές πιστεύουν ότι ο βομβιστής προερχόταν από την περιοχή του βόρειου Καυκάσου.

Η βόμβα, που ήταν γεμάτη με μεταλλικά καρφιά, προκάλεσε έκρηξη τόσο ισχυρή που ισοδυναμούσε με έκρηξη ίση με 5-7 τόνους ΤΝΤ.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε το απόλυτο χάος και οι αρχές έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να βγάλουν τους ταξιδιώτες με ασφάλεια έξω από το κτήριο. Μάλιστα, υπάλληλοι του αεροδρομίου άνοιξαν μια τρύπα σε ένα τοίχο, στο χώρο των αποσκευών, για να βοηθήσουν τους επιβάτες να βγουν πιο γρήγορα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την πιθανότητα να συμπεριλαμβάνονται στα θύματα ή τους τραυματίες της φονικής έκρηξης σε αεροδρόμιο της Μόσχας, Έλληνες τουρίστες ή ομογενείς που διαβιούν στην ρωσική πρωτεύουσα.

Σε επικοινωνία του protothema.gr με την ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα ενημερωθήκαμε πως οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη ρωσική Ομοσπονδία βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως έγινε γνωστό, τρεις ξένοι, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός σκοτώθηκε από την επίθεση αυτοκτονίας ενώ πολλοί άλλοι ξένοι τραυματίστηκαν. Τα στοιχεία των νεκρών ξένων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στον κατάλογο των τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον ένα άτομο από τη Γαλλία (δεν διευκρινίζεται αν είναι άνδρας ή γυναίκα) και ένας Ιταλός, ο Ρομάνο Ροζάριο. Επίσης, η πρεσβεία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός Σουζάνα Φιάλοβα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα τιμωρηθούν.

«Η ασφάλεια θα ενισχυθεί στα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα» είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διέταξε να εφαρμοστεί ένα «καθεστώς ειδικής ασφάλειας» στους σταθμούς και τα αεροδρόμια της χώρας.

«Θρηνούμε τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο. Οι οργανωτές της επίθεσης θα διωχθούν και θα τιμωρηθούν», υποσχέθηκε.

Παράλληλα, η αστυνομία της Μόσχας έχει τεθεί σε συναγερμό και στο μετρό της πρωτεύουσας, καθώς και στα άλλα αεροδρόμια της πόλης ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
protothema.gr























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου