Από τον Δεκέμβρη του 2009 ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου την προσφυγή στο ΔΝΤ

Written By Black Hole on 21 Φεβ 2011 | 09:48

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει τηνπαρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και ενώ εκείνη την περίοδο, με πολλές δημόσιες δηλώσεις του, απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στην παραπάνω αποκάλυψη προέβη ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού «Canal +» και το οποίο συνθέτει το προφίλ του Γάλλου πολιτικού. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ αναμένεται να μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.
Ο Στρος Καν όπως αναφέρει στο ντοκιμαντέρ , απάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρόκειται να δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ σε μία χώρα της ευρωζώνης.
Μάλιστα τονίζει ότι η άποψη του τελικά επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου του 2009.
Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο ο Γιώργος Παπανδρέου με δημόσιες δηλώσεις του απέρριπτε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Συγχρόνως όμως και αυτό είναι που αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις , ενώ έχει απευθυνθεί στο ΔΝΤ , αρνήθηκε να πάρει από τις αγορές δάνειο με ικανοποιητικό επιτόκιο.
Οι αγορές μέσα στον Ιανουάριο τους προσέφεραν άνεση δανεισμού, για να καλύψει το σύνολο των αναγκών της για ολόκληρο το 2010!
Βλέπετε αν η Ελλάδα είχε πάρει τότε τα χρήματα που της προσέφεραν οι αγορές, δεν θα χρειαζόταν να καταφύγουμε στο Μηχανισμό Στήριξης και δεν θα χρειαζόταν να υπογράψουμε το Μνημόνιο.
Από τον Ιανουάριο ως τις αρχές Μαρτίου, οι ξένες αγορές μας προσέφεραν, για διάρκεια άνω του έτους, πάνω από 43 δισεκατομμύρια. Απ’ αυτά αντλήσαμε ….μόλις 14!
Ως τον Ιανουάριο ακόμα, οι αγορές εμπιστεύονταν να δανείσουν την Ελλάδα. Μετά έχασαν πλήρως την εμπιστοσύνη τους στα ελληνικά ομόλογα.
Το γιατί το θυμόμαστε όλοι. Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε εκ νέου στους ευρωπαίους ηγέτες το θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ σε μορφή απειλής ( το περίφημο περίστροφο στο τραπέζι), τονίζοντας πως αν δεν συμφωνήσουν σε ένα πακέτο στήριξης προς τη χώρα, θα καταφύγει στον Οργανισμό. Τελικά οι Ευρωπαίοι του «έκαναν το χατίρι» και…. μας έστειλαν στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Μετά και τα όσα χαρακτηριστικά αναφέρει ο Στρός Καν, δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ( αν συνδυαστεί και με τις δηλώσεις του κ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ ) είχε προαποφασίσει την είσοδο της χώρας μας στο Μηχανισμό στήριξης και το Μνημόνιο ..
Άρα μη δανειζόμενος από τις αγορές επεδίωξε να φθάσει η χώρα μας προ της στάσης πληρωμών για να δικαιολογήσει την απόφασή του και να την μετατρέψει προς τον ελληνικό λαό ως …υποχρεωτική!
Συγχρόνως μαζί με τους πολίτες εξαπατούσε και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ την ίδια ώρα τη ….ζητούσε μετ’ επιτάσεως από το ΔΝΤ!
Στην Εξεταστική για τον Μνημόνιο ,που έχει προαναγγείλει η ΝΔ ότι θα συστήσει ευθύς όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα αποκαλυφθούν πολλά και για πολλούς…
politis-gr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου