5 βήματα για να κρατήσετε μακριά τον καρκίνο

Written By Ανώνυμος on 3 Φεβ 2011 | 16:10



       Είναι η ασθένεια που θερίζει. Η ασθένεια που εμφανίζεται απροειδοποίητα και η ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είναι όμως και η ασθένεια για την οποία η επιστήμη δε σταματά λεπτό να εργάζεται και να στέλνει καθημερινά ελπιδοφόρα μηνύματα. Υπάρχουν όμως και κάποια απλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να φροντίσουμε μόνοι μας. 

       1. Κόψτε το κάπνισμα για πάντα: Παρά το ότι πλέον θεωρείται αυτονόητο ότι το κάπνισμα είναι επιζήμιο, όχι μόνο για τον καρκίνο, αλλά και για τη γενικότερη καλή υγεία μας, ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων καπνίζει ακόμη. Το κάπνισμα ευθύνεται άμεσα κυρίως για τον καρκίνο στους πνεύμονες και τον καρκίνο στα νεφρά. 

       2. Μπρόκολα, βατόμουρα και χυμός πορτοκάλι: θεωρούνται υπερτροφές. Η μαμά και η γιαγιά μας τα είχαν πάντα έτοιμα, φρεσκοστημένα και καλομαγειρεμένα. Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό, ενώ οι φράουλες και τα βατόμουρα θεωρούνται με τη σειρά τους ισχυρά όπλα εναντίον του καρκίνου. 

       3. Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου. Το καλοκαίρι μας είναι μοναδικό και γεμάτο με την ένοχη απόλαυση του ήλιου. Είναι δύσκολο στα τριάντα να σκεφτούμε ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον καρκίνο του δέρματος. Μην αγνοείτε τον δερματολόγο που σας λέει να φοράτε την καλύτερη αντιηλιακή προστασία, κι αν επιθυμείτε τόσο σφόδρα την ηλιοθεραπεία, κάντε το τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο διακριτικός. 

       4. Η καλή φυσική κατάσταση βοηθάει ουσιατικά και την καλή υγεία. Προσπαθήστε να αφιερώνετε ένα 20λεπτο την ημέρα σε μία αερόβια άσκηση, η οποία μπορεί απλά να είναι ένα έντονο περπάτημα, τα οφέλη του οποίου δε χρειάζεται να εξυμνήσουμε για ακόμη μία φορά. Η κίνηση έχει σώσει ζωές. 

       5. Η πρόληψη είναι η καλύτερη και εξυπνότερη θεραπεία. Από τα τριάντα και μετά, μην αμελείτε να κάνετε τις αντίστοιχες εξετάσεις. Αν μάλιστα υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου, πρέπει να είστε πειθαρχημένοι με το το ιατρικό ραντεβού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου