Όχι στην παγκόσμια πείνα

Written By Ανώνυμος on 3 Φεβ 2011 | 16:16


       Έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης για την επισιτιστική ασφάλεια απευθύνει έκκληση για την ανάληψη άμεσης δράσης με στόχο την αποτροπή της πείνας στον κόσμο. Η Έκθεση για τα Τρόφιμα και το Μέλλον της Γεωργίας επισημαίνει ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. 

       Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που διεξάγεται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα διετούς μελέτης, με τη συμμετοχή 400 ειδικών επιστημόνων από 35 χώρες. 

       Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, Δρ. Sir John Beddington, η μελέτη παρέχει στις κυβερνήσεις αδιάσειστα στοιχεία, που κάνουν επιτακτική την ανάληψη άμεσης δράσης. Η έκθεση δίνει έμφαση στις αλλαγές της γεωργικής καλλιέργειας με στόχο να διασφαλίσει ότι η ενίσχυσή της δεν θα αποβεί σε βάρος της αειφορίας και να παράσχει κίνητρα στο γεωργικό τομέα, που λειτουργεί ως ανάχωμα του υποσιτισμού. 

       Όπως δήλωσε ο καθηγητής στο BBC: «Γνωρίζουμε, ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8,3 δισεκατομμύρια». Και προειδοποίησε: «Έχουμε είκοσι χρόνια στη διάθεσή μας για να συμφωνήσουμε στη δημιουργία ενός συστήματος, που θα πετύχει αύξηση κατά 40% στην παραγωγή τροφίμων, κατά 30% στην πρόσβαση σε καθαρό νερό και κατά 50% στην παραγωγή ενέργειας. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να περιμένουμε είκοσι ή δέκα χρόνια - πρόκειται για μία εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου