Και τώρα ΠΑΟ για θαύμα!

Written By Oratios on 13 Φεβ 2011 | 22:43


Με τον Σισέ να δημιουργεί και να σκοράρει ένα γκολ (τα άλλα δύο οι Κατσουράνης και Βύντρα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής και πηγαίνει το Σάββατο στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ευρισκόμενος στο -7 από την «ερυθρόλευκη» κορυφή.

Oι απουσίες πολλές για τον Παναθηναϊκό, με απώλειες της τελευταίας στιγμής (Νίνης, Ζιλμπέρτο, Μαρίνος) αλλά και γνωστές (Σπυρόπουλος, Γκοβού, Γκαρσία) και έτσι οι «πράσινοι» είχαν 17 παίκτες στην αποστολή με ανέτοιμο τον Μπουμσόνγκ. Το 4-3-3 του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν άλλαξε με τους Τζόρβα, Βύντρα, Ιωαννίδη, Καντέ και Σαριέγκι στην άμυνα. Σιμάο, Κατσουράνης και Καραγκούνης αποτελούσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Λέτο, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ στην επίθεση...

Από την άλλη το 4-2-3-1 του Μανόλο Χιμένεθ είχε μια έκπληξη, την παραμονή του Σκόκο στον πάγκο. Στην άμυνα, μπροστά από τον Σάχα παρατάχθηκαν οι Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας και Μανωλάς. Μάκος και Ντιόπ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Μίτσελ, Λαγό και Λυμπερόπουλο πίσω από τον Μπάχα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Με την υποστήριξη του κόσμου του, μπήκε δυνατά, είχε ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο και προσπάθησε να φτάσει στο γρήγορο γκολ επιτιθέμενος κυρίως από τα άκρα (σε κέφια ο Λέτο), την ώρα που η ΑΕΚ αμύνονταν. Σισέ (11’) και Λέτο (17’) είχαν τις καλές στιγμές, πριν η «Ενωση» καταφέρει, μετά το 20’ να «παγώσει» για λίγο το ρυθμό.

Ωστόσο οι παίκτες του Χιμένεθ δεν είχαν τρόπους να απειλήσουν, είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 29’ με τον Μίτσελ και ουσιαστικά καμία άλλη οργανωμένη επίθεση (η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 35’ ήρθε από κόρνερ). Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός παρέμενε επιθετικός, είχε το σουτ του Χριστοδουλόπουλου (31’) και το χαμένο τετ-α-τετ του Σισέ στο 32’, για να φτάσει στο γκολ με τον Κατσουράνη στο 44’.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παμπορίδης έβγαλε πολλές κάρτες, ενώ οι «πράσινοι» ζήτησαν αποβολή του Ντιόπ στο 42’ για φάουλ στον Σιμάο στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ και στην οποία και οι δύο παίκτες πήγαν δυνατά με το πόδι απλωμένο.


Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν φάνηκε να αλλάζει και ο Χιμένεθ έβαλε στο 50’ τον Σκόκο αντί του Μίτσελ. Ωστόσο το 2-0 ήρθε αμέσως (51’) με τον Βύντρα και ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος. Πίεσε, είχε μεγάλες ευκαιρίες με Σισέ (54’) και Λέτο (58’) ωστόσο ο Σκόκο είχε κέφια και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού μείωσε στο 58’ σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ του Μανωλά στον Λέτο (διαμαρτυρήθηκαν οι «πράσινοι»).

Το 2-1 άλλαξε την εικόνα, η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία, απέκτησε επιθετικότητα και βγήκε μπροστά, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έψαχνε τις ισορροπίες του και έχασε καλή ευκαιρία με τον Σισέ στο 65’. Ο Μπάχα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 στο 67’ πριν ο Λαγός δώσει τη θέση του στον Μπλάνκο στο φουλ επιθετικό σχήμα του Χιμένεθ (οι δύο Αργεντινοί στα άκρα, ο Λυμπερόπουλος πίσω από τον Μπάχα).

Το ματς ήταν πλέον ανοικτό, με γρήγορο ρυθμό και το γκολ έδειχνε ότι μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή. Ο Μπλάνκο δεν ισοφάρισε στο 74’ και ήρθε το 3-1 αμέσως μετά, στο 75’ με τον Σισέ έπειτα από ενέργεια του Καντέ. Το παιχνίδι έδειξε να κρίνεται αν και η ΑΕΚ δεν τα παράτησε. Αδικήθηκε στο 78’ με το ανύπαρκτο οφσάιντ στον Μπλάνκο και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπάχα (82’, 90’+1’).
Από την άλλη πλευρά ο Φερέιρα έβαλε τον Σεϊταρίδη αντί του Χριστοδουλόπουλου για να διασφαλίσει τα νώτα του και ο Παναθηναϊκός κράτησε την άνετη, ελέω σκορ, νίκη έχοντας και την ευκαιρία του Λέτο στο 89’.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 44' Κατσουράνης, 51' Βύντρα, 75' Σισέ - 58' Σκόκο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
33' Σιμάο, 40' Λέτο, 90'+3' Δημούτσος - 12' Μίτσελ, 36' Ντιόπ, 37' Δέλλας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Ιωαννίδης, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (90'+2' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (78' Σεϊταρίδης), Λέτο Σισέ (87' Πετρόπουλος).
ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιοπ (76' Καφές), Μάκος, Μίτσελ (50' Σκόκο), Λαγός (67' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος, Μπάχα।

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου