Α.Παπαρήγα: Δεν αναγνωρίζουμε ούτε ένα ευρώ από το χρέος

Written By Homosapien on 16 Μαρ 2011 | 11:25

Ξεκίνησε αυτή την ώρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που ζήτησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Με σχεδόν 30 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή.

"Ενάμιση χρόνο πριν ξεκινήσαμε μία πορεία να βγούμε από την κρίση. Εμείς όχι μόνο βρήκαμε διέξοδο αλλά χαράξαμε νέα πορεία.  Υποσχεθήκαμε να απελευθέρωσουμε τις επόμενες γενιές από τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εμείς αποφασίσαμε να αναλάβουμε το έργο αυτό. Αυτή η διαδρομή μας θέλει όλους μαζί. Γιατί μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα πετύχουμε. Ήταν μία δύσκολη διαπραγμάτευση μία δύσκολη μάχη. Σήμερα βρίσκομαι εδώ ότι αυτά πο σας είπα ότι θα διεκδικούσαμε και αυτά πετύχαμε" είπε ο πρωθυπουργός.

Για "αποφάσεις που στέλνουν ισχυρό μήνυμα στις αγορές και στους κερδοσκόπους" έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου. "Ζητήσαμε χαμηλότερα επιτόκια για να μην είναι τόσο δυσβάσταχτο το κόστος δανεισμού. Ζητήσαμε ευρωπαϊκό φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές για να πληρώσουν επιτέλους οι τράπεζες. Η απόφαση είναι μία και ενιαία. Θα θέλαμε ακόμη πιο γενναίες αποφάσεις από την Ευρώπη".

"Βήμα βήμα θα φέρουμε την ανάπτυξη και νέες δουλειές στη χώρα μας. Από την αντιπολίτευση από όλους σας περιμένουμε προτάσεις. Άλλο η κριτική και άλλο ένα πολιτικκό σύστημα που τρώγεται με τα ρούχα του. Να έρθετε σε διάλογο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής".

"Μετά το υβρεολόγιιο κατά της αντιπολίτευσης κάνατε δεύτερο θαύμα. Να μετατεθεί η συζήτηση από μία οικονομία που διαλύεται στη διαχείριση του χρέους" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. "Υπογράψατε μία σύμβαση που δεν μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει. Αν το μνημόνιο ήταν καλό για εμάς τότε γιατί σήμερα μας ξανασώζεται κ. Παπανδρέου. Γιατί πανηγυρίζετε; Επανόρθωση σφάλματος ήταν".

"Δεν μπορείτε να είστε ένας πρωθυπουργός που πανηγυρίζει επειδή έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις".

"Όταν σε πιέζουν να βρεις λεφτά κύριε Παπανδρέου τότε αναγκάζεσαι να τα δώσεις όσο όσο" είπε για τις αποκρατικοποιήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ. "Ζητάτε από εμάς συναίνεση και δεν μπορείτε να τη βρείτε μεταξύ σας. Μόνο ανησυχία προκαλεί αυτή η κατάσταση. Η πολιτικής σας παγίδευσε τη χώρα σε μία βαθιά ύφεση. Προσφέρετε παυσίπονο και αυτό δεν είναι λόγος πανηγυρισμού".

"Η οικονομία χρειάζεται τρία πράγματα: ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη. Μην βαυκαλίζεστε ότι λύνετε το πρόβλημα. Τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει αυτός ο τόπος. Εσείς συκοφαντήσατε τη χώρα. Εσείς επιλέξατε το ΔΝΤ, όπως είπε ο Στρος Καν και έχετε το θράσσος να βγαίνετε χθες να μιλάτε για πελατειακές σχέσεις που τις έχετε κάνει επιστήμη. Εσείς είστε το πρόβλημα κύριε Παπανδρέου".




"Η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού λέει ψέματα όσον αφορά αν θα παρθούν νέα μέτρα. Λέει τη μισή αλήθεια ότι η διαπραγμάτευση στα πλαίσια της τελευταίας συνόδου ήταν δύσκολη και σκληρή. Δύσκολη και σκληρή είναι η διαπραγμάτευση πως θα μοιράσετε τη χασούρα" είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. "Πήγατε με ατού στην Ε.Ε. Τα 110 δις ευρώ τον πακτωλό που συνεχίζεται να δίνεται στις τράπεζες".

Η ακίνητη περιουσία δεν είναι μόνο τα οικόπεδα αλλά και οι επιχειρήσεις,τα ναυπηγεία, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα που άσκησε κριτική για τις φοροαπαλλαγές που δίνει η κυβέρνηση ενώ προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα. "Για εμάς όλο το χρέος είναι παράνομο. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε ένα ευρώ από αυτό που λέγεται χρέος". 

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου