Πόσο επικίνδυνες είναι οι διάσημες δίαιτες;

Written By Black Hole on 15 Απρ 2011 | 13:23


Με την τόσο πολλή πίεση για την τέλεια σωματική εμφάνιση, έχει γίνει της μόδας οι διάσημοι σε όλο τον κόσμο να ακολουθούν ακραίες και επικίνδυνες δίαιτες με περιορισμό των θερμίδων και πολλές φορές και με υποσιτισμό. Οι δίαιτες που κάνουν οι celebrities υποτίθεται ότι προσφέρουν γρήγορη απώλεια βάρους, άλλα πολλές φορές και το κόστος είναι μεγάλο. Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που κάνουν οι διάσημοι.

Το μαγικό σιρόπι της Beyonce

Η γνωστή τραγουδίστρια Beyonce έκανε την δίαιτα Maple Syrup (ή διαφορετικά The Master Cleanse Diet) για να χάσει βάρος για τις ανάγκες ενός ρόλου σε μια ταινία. Δεν έτρωγε φαγητό, απλά έπινε ένα χυμό που περιείχε maple syrup, λεμόνι και κόκκινο πιπέρι για 10 ημέρες και έχασε 10 κιλά σε δύο εβδομάδες. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη και σκληρή δίαιτα που στην ουσία μαθαίνει το σώμα να αποθηκεύει το λίπος αντί να το καίει. Έτσι το πιθανότερο είναι τα κιλά να γυρίσουν πίσω με την ίδια ταχύτητα με την οποία έφυγαν.

Οι ωμές τροφές της Demi Moοre


Αυτή η δίαιτα βασίζεται στο να καταναλώνονται ακατέργαστες (ωμές) τροφές, ακόμα και το κρέας, κάτι που είναι πραγματικά επικίνδυνο. Παρόλο που μερικά θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στις τροφές καταστρέφονται με το μαγείρεμα, το να τρώτε ωμές τροφές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά, το ήπαρ, ναυτία, ακόμα και μολύνσεις στα μάτι. Μερικά συστατικά των φρούτων και ζαρζαβατικών απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό εάν είναι μαγειρεμένα. Παρόλο που μπορεί να χάσεις βάρος με αυτή την δίαιτα, οι επιπτώσεις στην υγεία είναι τόσες που δεν αξίζει να τη δοκιμάσει κανείς. Η Demi Moοre είναι οπαδός αυτής της δίαιτας.

Η Sarah Michelle Gellar και η διάσημη λαχανόσουπα


Η δίαιτα της λαχανόσουπας αντικαθιστά όλα τα γεύματα της ημέρας, με την συγκεκριμένη σούπα για μια εβδομάδα και υπόσχεται μεγάλη μείωση του βάρους (έως και 7 κιλά). Λέγεται ότι η Sarah Michelle Gellar ακολουθεί κατά διαστήματα αυτή τη δίαιτα. Στην ουσία είναι περισσότερο νερό και κατά πάσα πιθανότητα με το που θα την σταματήσετε τα κιλά θα τα πάρετε ξανά, και ίσως και πιο πολλά.

Η μακροβιοτική δίαιτα της Madonna


Η Madonna ορκίζεται σε αυτή την δίαιτα, στην οποία τρώτε ως επί το πλείστον δημητριακά, ωμά και μαγειρεμένα ζαρζαβατικά, και σούπα miso που ακούγεται υγιεινή αλλά στην ουσία είναι εξαιρετικά περιοριστική και η έλλειψη σε σίδερο, ασβέστιο και πρωτεΐνη, θα σας κάνει να αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι ενώ μπορεί να αυξήσει της πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε ακόμα και από αναιμία.

Capsiplex




Μερικοί διάσημοι χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους αδυνατίσματος. Η Jennifer Lopez και ο Brad Pitt ενισχύουν τη διατροφή τους με το Capsiplex. Το Capsiplex είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει την ταχύτητα του μεταβολισμού με αποτέλεσμα την καύση λίπους και τη μείωση λήψης θερμίδων. Το Capsiplex περιέχει καυτερή πιπεριά που μειώνει την όρεξη και γεμίζει το σώμα με ενέργεια.

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου