Αστυνομικοί πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά

Written By Ανώνυμος on 9 Ιουν 2011 | 20:21

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και δωροληψία

Δικογραφία σε βάρος δύο ανώτερων αξιωματικών, που υπηρετούν σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και της συζύγου του ενός αξιωματικού, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την παράνομη είσπραξη χρηματικών ποσών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με την ίδια δικογραφία, κατηγορούνται ακόμη 12 ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ, εστιατόρια, παιδότοποι, κέντρα διασκέδασης κλπ) για ενεργητική δωροδοκία. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είτε δεν είχαν τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας, είτε τις είχαν, ωστόσο, υποκύπτοντας στις εκβιαστικές οικονομικές αξιώσεις των συλληφθέντων αστυνομικών, τους δωροδοκούσαν για να μην υπόκεινται σε αστυνομικούς ελέγχους.

Ακόμα, κατηγορείται για συμμετοχή σε δωροδοκία ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος ωστόσο δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, διότι σε παλαιότερο χρόνο μετέφερε χρήματα στον έναν από τους συλληφθέντες αξιωματικούς από υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης που προσέφερε με τη μεσολάβησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητής αστυνομικής υπηρεσίας των νοτίων προαστίων με εκβιαστικό τρόπο πουλούσε προστασία σε καταστήματα της περιοχής του, απαιτώντας οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ διαθέτει αστυνομικούς σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης (security).

Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από το Μάιο του 2010, οι δύο αξιωματικοί, μαζί με τη σύζυγο του ενός, ενώθηκαν για να παρέχουν εκβιαστικά προστασία σε καταστηματάρχες με σκοπό το οικονομικό τους όφελος.

Ο δεύτερος αξιωματικός υπηρετούσε, ως διοικητής, στην ίδια περιοχή πριν την μετακίνησή του σε επιτελική υπηρεσία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τα στοιχεία, προέκυψε ότι απαιτούσαν από καταστηματάρχες χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά εισέπρατταν σε δόσεις, μια ή δύο φορές το μήνα, κυρίως από καταστήματα της παραλιακής.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο Αξιωματικοί και ο αστυφύλακας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου