Τζελ βάζει τέλος στους πόνους της μέσης!

Written By Ανώνυμος on 8 Ιουν 2011 | 21:17

Τέλος στους πόνους της μέσης βάζει μια αναίμακτη χειρουργική μέθοδος, που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη δισκοπλαστική με ενδοδισκικό τζελ, το οποίο εγχύνεται μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή της βλάβης. Εφαρμόζεται σε ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από δισκοπάθεια και δισκοκήλη.


"Ο ασθενής ανακουφίζεται αμέσως και μπορεί να επιστρέψει την ίδια μέρα στο σπίτι του", εξηγεί ο ορθοπεδικός χειρουργός κ. Νίκος Μπενάρδος, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος -σημειώνει- είναι ο κύριος σταθεροποιητικός και στηρικτικός παράγοντας μεταξύ των σπονδύλων και αποτελείται από τον ινώδη δακτύλιο και τον πηκτοειδή πυρήνα.Με τη βοήθεια ακτινοσκοπικού μηχανήματος και με τοπική αναισθησία, το ενδοδισκικό τζελ τοποθετείται με λεπτή βελόνα μέσα στον μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή που βρίσκεται ο κατεστραμμένος πηκτοειδής πυρήνας.

Το υλικό δρα με ωσμωτική πίεση, έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει πάλι τον πηκτοειδή πυρήνα σε μία ενιαία μορφή και όλα τα αποσπασμένα τμήματά του που έχουν δημιουργήσει κήλες επαναδιοργανώνονται και τον επαναφέρουν -κατά το δυνατό- στην αρχική του μορφή.Η μέθοδος διαρκεί, κατά μέσο όρο, μόλις 20 λεπτά. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται από το πρώτο ημίωρο και μεγιστοποιούνται πέντε εβδομάδες αργότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου