Δήμος Φαρκαδόνας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για αξιοπρεπή διαβίωση

Written By Homosapien on 3 Ιουν 2011 | 15:55

Σε καταγγελίες στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στον δήμο Φαρκαδόνας προβαίνει η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ευαγγελία Στεργίου και συγκεκριμένα για τα δεδουλευμένα των εποχικών υπαλλήλων.


"Απερίγραπτες τακτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο, όσον αφορά την πρόσληψη των εργαζομένων που αποτελούν το εποχικό προσωπικό των υπηρεσιών του δήμου", καταγγέλλει η κ. Στεργίου, σημειώνοντας πως "σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδίων των εργαζομένων, αυτοί προσλήφθηκαν χωρίς να έχουν υπογράψει κάποια σύμβαση και εργάζονται για σχεδόν δύο μήνες τώρα χωρίς να έχουν πληρωθεί το ποσό που αναλογεί για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο Δήμο".
Η κ. Στεργίου έχει ζητήσει από την Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Κώστα Οικονόμου να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ δήμου Φαρκαδόνας και εργαζομένων, καθώς και την ημερομηνία που έγινε αυτό και καλεί τον Δήμαρχο να δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων.
"Καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη τακτική ως πολιτική και εργασιακή ομηρία και καταδικάζουμε την μεγάλη προθυμία των προηγουμένων και του τωρινού δημάρχου να εφαρμόζει όλες τις αντεργατικές πολιτικές που οι ως τώρα κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει", δηλώνει η κ. Στεργίου, η οποία στην συνέχεια ζητάει την εφαρμογή να μην εφαρμόζονται οι άκρως αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις, όπως μερικής απασχόλησης, εργολαβίες, κ.α., διότι, όπως τονίζει, εκτός από εποχικές ανάγκες, κυρίως καλύπτουν διαρκείς ανάγκες υπηρεσιών του Δήμου. "Στηρίζουμε τους εργαζομένους και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά η οποία είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αμοιβή που να διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση", επισημαίνει η κ. Στεργίου, αναφέροντας τις θέσεις επί του ζητήματος της παράταξής της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου