Χρήζει άμεσης επίλυσης

Written By Homosapien on 8 Ιουν 2011 | 16:58

Έντονο είναι το πρόβλημα με την οργάνωση και την χωροθέτηση στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσχέρειες και προσκόμματα, τόσο στην άσκηση των καθηκόντων των αιρετών όσο και στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν παράπονα, διότι, όπως σημειώνουν, αν επιθυμούν να επικοινωνήσουν άμεσα με αντιδήμαρχο ή με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή με δημοτικούς συμβούλους, αυτό είναι δύσκολο να γίνει, λόγω του ότι οι αιρετοί δεν διαθέτουν ακόμη γραφεία. Έτσι, λένε δημότες, αναγκάζονται πολλές φορές να μιλήσουν "στο πόδι" με αιρετούς, οι οποίοι, παρά την καλή θέληση που έχουν και δείχνουν να τους ακούσουν και να εξετάσουν το ζήτημα που τους τίθεται, αντιμετωπίζουν θέματα οργάνωσης.
Η ύπαρξη γραφείου δεν είναι απαραίτητη μόνο για να λειτουργήσει ως χώρος έκφρασης παραπόνων ή για να τίθενται διάφορα ζητήματα, αλλά και ως χώρος όπου θα λειτουργεί ο πολιτικά υπεύθυνος για δραστηριότητες του δήμου Φαρκαδόνας, παίρνοντας την κατάλληλη και έγκαιρη πληροφόρηση για τα θέματα που είναι αρμόδιος και προχωρώντας σε συντονισμό δίνοντας τις οδηγίες. Η φύλαξη του αρχείου εκεί και όχι σε καταστήματα Δημοτικών Ενοτήτων ή σε άλλα γραφεία υπαλλήλων και γενικά η δημιουργία χώρου διεύθυνσης συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και του Δήμου γενικότερα, καθώς οι αιρετοί θα μπορούν να εργαστούν απερίσπαστοι. Επίσης, σημασία έχει η ύπαρξη γραφείων προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντιδημάρχων και στον τομέα της δημιουργία καλής εικόνας ενός φορέα.
Δημότες αναφέρουν πως πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του παλιού Δημαρχείου στο κέντρο της Φαρκαδόνας, ώστε να δημιουργηθεί μέρος, όπου θα μετεγκατασταθούν υπηρεσίες και γραφεία υπαλλήλων, αφήνοντας επιτέλους χώρο στους αιρετούς, διαφορετικά, θεωρούν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο υπάρχον κτίριο του Δημαρχείου, ώστε αφενός να εξυπηρετούνται και αφετέρου να υπάρξει μεγαλύτερη απόδοση από αυτούς που ορίσανε να ασκήσουν διοίκηση στον νέο αυτοδιοικητικό φορέα και να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου