Αλέφαντος: Ο καλύτερος Θρύλος, αλλά με πρόβλημα πίσω

Written By Homosapien on 22 Αυγ 2011 | 16:14


Ο καλύτερος Θρύλος, αλλά με πρόβλημα πίσω
Μέχρι το 2-0 ήταν το καλύτερο ματς του Ολυμπιακού στα φιλικά. Στο α’ ημίχρονο παίχτηκε αργό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες, κάτι που βόλευε τον Ολυμπιακό. Μεγάλο πρόβλημα η αποβολή του Μέλμπεργκ που άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβηκε, έπαιξε πιο γρήγορα και έβαλε δύο ωραία γκολ.... 

Μου άρεσε που ο Ολυμπιακός έπαιξε μαζεμένα, έξυπνα, δεν μπήκε να κάνει τρελό πρέσινγκ μπροστά, οργάνωσε καλά την άμυνά του και το κέντρο του, πήγαινε να παίξει και την κόντρα. Όσο ήταν μέσα ο Μιραλάς, είχε ταχύτητα ο Ολυμπιακός μπροστά. Και ήταν μεγάλο λάθος του Χαβίτο αυτό που έκανε στην ευκαιρία, δώσε ρε την μπάλα στο Μιραλάς, μόνος του είναι, θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα!
Η Ίντερ πίσω είχε αργούς παίκτες, πεσμένη η Ίντερ, καμία σχέση με τους παίκτες που ξέραμε και την ομάδα που ξέραμε.
Εκείνο που δεν μου άρεσε ήταν οι αλλαγές του Βαλβέρδε στο τέλος. Εντάξει, φιλικό είναι, αλλά μη βάζεις παίκτες β’ διαλογής, άσε να το κερδίσουμε το ματς να χαρεί ο κόσμος, άσε να γίνει ντόρος στην Ευρώπη, μη μας στερείς τη γλύκα! Είσαι 2-0, άσε τις αλλαγές και τις δοκιμές, κοίτα να κλειδώσεις τη νίκη. Το δικαιούσαι να το πάρεις το ματς, έχεις κάνει καλή εμφάνιση. Στο τέλος όχι μόνο ισοφαρίστηκε ο Ολυμπιακός, αλλά κοντέψαμε να φάμε και τρίτο.
Μου άρεσε η ομαδικότητα του Ολυμπιακού, μου άρεσε ότι μέχρι ένα σημείο οι παίκτες που έπαιζαν σε άλλες θέσεις, απέδιδαν στο ίδιο στιλ. Είχες όμως ελαττώματα πίσω… Έχει φάει πολλά γκολ στα φιλικά ο Ολυμπιακός. Η άμυνα κάνει λάθη. Ο Μέλμπεργκ είναι καιρό που έχω πει ότι χάνει λάδια, ο Μανιάτης δεν είναι για εμένα παίκτης που πρέπει να φοράει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό, ο Χολέμπας τρώει τις ντρίμπλες, ο δε τερματοφύλακας είναι πρόβλημα… Και ανύπαρκτος στις εξόδους. Δεν είχαμε καλά μαρκαρίσματα στα κόρνερ πάλι, έχουμε και τον τερματοφύλακα να υστερεί στις εξόδους, έχουμε πρόβλημα.
Ο Γέστε ήταν καλός σε αυτό το ματς. Ο Φετφατζίδης πάλι φοβισμένος, κάνε ρε καμία ντρίμπλα, χώσου, μην είσαι χέστης! 
Αναρωτιόντουσαν πολλοί γιατί έβαζε στα φιλικά φέτος ο Βαλβέρδε τον Αβραάμ αριστερό στόπερ και τον Μέλμπεργκ δεξί στόπερ, ενώ πριν έπαιζαν ανάποδα. Θα σας πω την εξήγηση. Ο Βαλβέρδε –πολύ καλά έκανε– έβλεπε ότι ο Μέλμπεργκ χάνει λάδια πια. Ο Τοροσίδης άμα βρει τη φόρμα του και δεν έχει πρόβλημα τραυματισμού, είναι δυνατός παίκτης, ενώ ο Χολέμπας αριστερά τρώει ντρίμπλες. Επίσης ο Ριέρα αριστερά δεν πρεσάρει καλά. Δεν ήθελε λοιπόν ο Βαλβέρδε να στριμώχνουν δυο αντίπαλοι τον Χολέμπας έχοντας τον Μέλμπεργκ να δίνει βοήθειες. Προτιμούσε να δίνει βοήθειες ο Αβραάμ που είναι σίφουνας. Γι’ αυτό τον άλλαζε πλευρά. 
Θυμάμαι μάλιστα ένα ματς στο Καραϊσκάκη Ολυμπιακός- Άρης όπου ενώ την άλλη μέρα οι εφημερίδες ασχολιόντουσαν μόνο με τη νίκη του Ολυμπιακού, βγήκα τη μεθεπόμενη στο ΦΩΣ και φώναζα «πρόεδρε Σωκράτη, πάρε αμέσως τον Αβραάμ στον Ολυμπιακό! Σίφουνας είναι, θα αποβεί μεγάλη μεταγραφή»! Τότε δεν ασχολιόταν κανείς ακόμα με τον Αβραάμ. Είχα πει ότι ο Γκαλέτι περνούσε σαν σταματημένο ένα αριστερό μπακ ξένο που είχε ο Άρης, αλλά έβγαινε συνέχεια ο Αβραάμ με την ταχύτητά του στις άκρες. Αριστερό στόπερ έπαιζε σε εκείνο το ματς ο Αβραάμ. Αν δεν ήταν αυτός τότε, θα είχε μπει τρεις φορές με την μπάλα στα δίχτυα ο Γκαλέτι! 
Για τον Τάτο από πέρσι είπα στο site ότι είναι από τους ελάχιστους νέους Έλληνες που ξεχωρίζω και ότι η ΑΕΚ δεν είχε παίκτη σαν αυτόν! Ότι κατευθείαν θα έπαιρνε φανέλα βασικού στην ΑΕΚ. Για τον Ολυμπιακό δεν είναι ακόμα έτοιμος. Καλά έκανε όμως και τον πήρε ο Ολυμπιακός, επενδύει στο μέλλον. 
Ο Τάτος επειδή δεν είναι γρήγορος, θέλει περισσότερη δουλειά να αναπτύξει τα προσόντα του. Και κυρίως να σκοράρει. Αυτός για εμένα πρέπει να παίζει σε συγκεκριμένες θέσεις: Ή στο 4-4-2 με ρόμβο να παίξει όπως έπαιζε ο Ρούι Κόστα στη Μίλαν. Ή στο 4-2-3-1 να είναι πίσω από τον κυνηγό. Έχει καλή τεχνική, ξέρει πολλή μπάλα, δεν του παίρνεις την μπάλα από τα πόδια, πρέπει να σκοράρει όμως, πρέπει να έχει στο μυαλό του τον Σνάιντερ. Αλλιώς θα μείνει «λίγος». Πρέπει να πατάει περιοχή και να σουτάρει. 
Για τον Βιερίνια είναι αργά πια. Από πρόπερσι τον ήθελα στον Ολυμπιακό. Τώρα η τιμή του έχει ξεφύγει και επίσης τώρα ο ΠΑΟΚ βρήκε επενδυτές, δεν ξέρω αν έχουν τόσο ανάγκη τα χρήματα εκεί όσο τα είχαν πριν από έναν χρόνο. 
Σε ό,τι αφορά τα ματς της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, έχω να πω τούτα: Ο Μουρίνιο επειδή του κολλήσανε πολύ πέρσι ότι η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζει ανοιχτά, έπεσε στη λούμπα των εχθρών του. Μέσα από τη Ρεάλ τον παρέσυραν σε κακοτοπιές. Πήγε με τους ίδιους παίκτες που είχε πέρσι, να παίξει φέτος ανοικτά την Μπαρτσελόνα. Το ξαναλέω λοιπόν: Αυτοί οι παίκτες που έχει η Ρεάλ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να παίξουν στα ίσα την Μπαρτσελόνα. Όσο προπονηταράς και αν είναι ο Μουρίνιο. Δεν γίνεται ο Κεντίρα, ο Αλόνσο και ο Οζίλ να παίξουν τα χαφ της Μπαρτσελόνα και τον Μέσι! Δεν γίνεται, κουτούς τους κάνει, όποτε θέλει βάζει γκολ. Δεν χτυπιέται έτσι η Μπαρτσελόνα.
Όλη η δουλειά ήταν πέρσι που ο Μουρίνιο είχε περάσει έξτρα παίκτη στα χαφ τον Πέπε να δίνει βοήθειες πάνω στον Μέσι και να βγαίνει στα άκρα να ντουμπλάρει μαρκαρίσματα. Αυτό το «αντιποδόσφαιρο» που έλεγαν διάφοροι. Της πήρε το Κύπελλο της Μπαρτσελόνα έτσι, την είχε πετάξει κι έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ. Οι μοναδικές αποτυχίες τα τελευταία χρόνια της Μπαρτσελόνα ήρθαν με αυτό το στιλ ποδοσφαίρου. 
Δεν την έκτισε καλά τη Ρεάλ το καλοκαίρι στις μεταγραφές ο Μουρίνιο, για πρώτη φορά έχω ενστάσεις απέναντί του. Έχει τόσα λεφτά, αλλά δεν πήρε ένα δεξί μπακ παικταρά που χρειάζεται, δεν είναι παίκτης για να παίζει στη Ρεάλ ο Ράμος. Δεν πήρε σεντερμπακάρα για να προωθεί στα χαφ τον Πέπε όποτε βρίσκει την Μπαρτσελόνα απέναντί του σε Ισπανία και σε Ευρώπη. Δεν πήρε σεντερφοράρα που χρειαζόταν, ο Μπενζεμά είναι βαρύς. Βλέπω πάλι Μπαρτσελόνα φέτος, αν έχει αποφασίσει ο Μουρίνιο να την παίζει με ίση κατοχή μπάλας. Με αυτούς τους παίκτες δεν θα μπορέσει να το κάνει. Την έχει βελτιώσει γρήγορα τη Ρεάλ, αλλά δεν θα μπορέσει να χτυπήσει την Μπαρτσελόνα αν παίζει με τον τρόπο που έπαιξε στα δύο ματς του Σούπερ Καπ. 
Κάποιοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται για εμένα. Η στήλη υπάρχει σχεδόν έναν χρόνο και πάει πολύ καλά. Εγώ λέω την άποψή μου, δεν μπορεί κανείς να μου επιβάλει τι θα λέω.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου