Το αλκοόλ δεν μας κάνει να συμπεριφερόμαστε άσχημα

Written By GangstaWalker on 19 Σεπ 2011 | 15:29

Το αλκοόλ δεν μας κάνει να συμπεριφερόμαστε άσχημα

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Μιζούρι στις ΗΠΑ, το αλκοόλ δεν μας κάνει να αποκτούμε άσχημη συμπεριφορά, απλώς μας κάνει να μη ντρεπόμαστε για ό,τι κάνουμε.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμα κι όταν κάποιος είναι μεθυσμένος, είναι σε θέση να καταλάβει ότι ίσως να κάνει εκείνη τη στιγμή λάθος αλλά το αλκοόλ μειώνει τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλος και τα οποία δείχνουν ότι πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε.

Ο επικεφαλής της έρευνας ασχολήθηκε με τη λειτουργία του εγκεφάλου και την αλλαγή στη διάθεση ανθρώπων ηλικίας από 21 έως 35 ετών ενώ πραγματοποιούσαν μια εργασία στον υπολογιστή. Στο ένα τρίτο αυτών χορηγήθηκε αλκοόλ ενώ στους υπόλοιπους μη αλκοολούχα ποτά.

Το συμπέρασμα ήταν ότι όσοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ ήταν πιο επιρρεπείς στα λάθη συγκριτικά με τους υπόλοιπους χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαν επίγνωση της κατάστασης. Απλώς έδειχναν παντελώς αδιάφοροι για τα λάθη τους.

Οι ερυνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα αυτα μπορούν να μας βοηθήσουν στο να κατανοήσουμε το μέγεθος αλληλεξάρτησης μεταξυ αλκοόλ και λαθών και να ανοίξουν τη δίοδο προς νέες θεραπείες για το άγχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου