Οι εγγυητικές τραπεζών «μπλοκάρουν» το Τσάμπιονς Λιγκ!!

Written By Ανώνυμος on 12 Σεπ 2011 | 01:43

Ένα μεγάλο πρόβλημα προκύπτει ενόψει του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League στην Ελλάδα, σε ότι αφορά στην τριετία 2012-15. Διαγωνισμός που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει (με την επίσημη παρουσίαση των προσφερόμενων «πακέτων» απ' την ΤΕΑΜ στα κανάλια) μέσα στον....Σεπτέμβριο.
Ως γνωστόν, η ΤΕΑΜ απαιτεί απ' τα κανάλια, τα οποία θα κερδίσουν τον διαγωνισμό εγγυητική τραπέζης για όλη την τριετία. Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει και απασχολεί όλα τα κανάλια, πριν καν ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, είναι ότι με δεδομένη την τεράστια οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα, θεωρείται από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να υπάρξει τράπεζα που θα δώσει εγγυητική για τόσο μεγάλα ποσά (όσο κοστίζουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων).

Τι θα γίνει, λοιπόν; Η ΤΕΑΜ θα αναγκαστεί, εκ των πραγμάτων, να βάλει «νερό στο κρασί της» και να συμβιβαστεί με τις απλές συμφωνίες και τις δεσμεύσεις των καναλιών που θα συνοδεύονται με τις σχετικές υπογραφές στις τηλεοπτικές συμβάσεις; Ή, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό, τα κανάλια θα βρουν κάποιον τρόπο για να εξασφαλίσουν τις εγγυητικές; Θα αποτελέσει, πάντως, έντονο προβληματισμό πιθανότατη άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν εγγυητικές στα κανάλια, με τα οποία συνεργάζονται εδώ και χρόνια. Ενδεχόμενη, δε, άρνηση, θα προκαλέσει εμπόδια στον προγραμματισμό τους και στις κινήσεις τους σε ένα τόσο σημαντικό τομέα.

Το θέμα των εγγυητικών που είναι η εγγύηση που θέτει η ΤΕΑΜ για να διασφαλίσει τα χρήματα της προκαλεί νέο μπλοκάρισμα στην διαγωνιστική διαδικασία και με δεδομένο ότι οι (οικονομικές) εξελίξεις στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτες κάνουν το σκηνικό εξαιρετικά θολό.

http://www.mediagate.gr/
ksipnistere

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου