Απόλυτη πλειοψηφία για τον Μαριάνο Ραχόι.

Written By GangstaWalker on 21 Νοε 2011 | 02:02


Με απόλυτη πλειοψηφία στις κάλπες της Ισπανίας, ο Μαριάνο Ραχόι είναι ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία.

Με καταμετρημένο πλέον το 43% των ψήφων (ποσοστό 39% εκλογικών τμημάτων) στις βουλευτικές ισπανικές εκλογές, αναφέρει το υπουργείο των Εσωτερικών στη Μαδρίτη, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει την απόλυτη πλειοψηφία και διαθέτει, πλέον, 182 έδρες στη νέα Κάτω Βουλή.

Οι Σοσιαλιστές έχουν -στο ίδιο ποσοστό καταμετρημένων ψήφων- 111 έδρες στη νέα Κάτω Βουλή.

Στην πρώτη δήλωσή του, μετά την επίσημη ανακοίνωση σημαντικών εκλογικών αποτελεσμάτων, ο Μαριάνο Ραχόι, τόνισε ότι "η Ισπανία δεν είναι τώρα σε θέση να παράξει θαύματα, ώστε να ξεγλιστρήσει απο την οικονομική κρίση, πρέπει όμως να κερδίσει, ξανά, τον σεβασμό της ΕΕ".

Επίσης ο κ. Ραχόι τόνισε ότι σκοπεύει αμέσως να συνεννοηθεί με τις τοπικές κυβερνήσεις στις αυτόνομες περιοχές, με ποιόν ακριβώς τρόπο η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί.

Ο διάδοχος του Θαπατέρο, καλείται να αντιμετωπίσει τις αγορές που δεν δείχνουν διατεθειμένες να αφήσουν την Ισπανία να πάρει ανάσες.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει τη λήψη και νέων μέτρων «δημοσιονομικής εξυγίανσης», κυρίως τώρα που το κόστος δανεισμού της χώρας γίνεται καθημερινά όλο και λιγότερο «βιώσιμο» με την τελευταία έκδοση ομολόγων να ξεπερνά σε επιτόκιο το 7%.


Ο ίδιος ο Ραχόι αναφέρθηκε στις «πρώτες 100 μέρες του», υποσχέθηκε «διπλασιασμό των προσπαθειών περικοπής του ελλείμματος» και μια σειρά από έκτακτα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Κάτι που διόλου ευχάριστα δεν ηχεί στα αυτιά των ψηφοφόρων!


Στον αντίποδα, ο κ. Ραχόι δεσμεύτηκε ότι αμέσως μόλις διορίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα επιβάλλει αυτόματα φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν υπαλλήλους και έκανε λόγο για λήψη συγκεκριμένων μέτρων τόνωσης της επιχειρηματικής δράσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου